Καίγεται το προστατευόμενο δάσος της Στροφυλιάς – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες (βίντεο – φωτογραφίες)

Καίγεται το προστατευόμενο δάσος της Στροφυλιάς – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες (βίντεο – φωτογραφίες)

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά, που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης σε δασική έκταση στην προστατευόμενη περιοχή της Στροφυλιάς, στην δυτική Αχαΐα και επί τόπου επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Αχαΐα και την Ηλεία.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη στο δάσος του Κουνουπελίου και κινείται προς την περιοχή Φάλαρι ενώ περισσότερα από 2000 στρέμματα παρθένο δάσος σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχουν γίνει στάχτη. 

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς αλλά σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις λόγω των δυνατών ανεμων. 

Καίγεται το προστατευόμενο δάσος της Στροφυλιάς – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες (βίντεο – φωτογραφίες)-1

Λίγο πριν τις 21.00 σταμάτησαν τις ρίξεις νερού οι εναέριες δυνάμεις που επιχειρούσαν στην περιοχή ενώ στο σημείο παραμένουν πάνω από 15 οχήματα 30 άνδρες, καθώς 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα από Ηλεία και Αχαΐα.

Ωστόσο, το πυκνό πευκοδάσος σε συνδυασμό με τους έντονους ανέμους κάνουν το έργο της Πυροσβεστικής ιδιαίτερα δύσκολο. 

Καίγεται το προστατευόμενο δάσος της Στροφυλιάς – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες (βίντεο – φωτογραφίες)-2

Όπως δήλωσε νωρίτερα στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «είναι μία από τις μεγαλύτερες φωτιές και το πύρινο μέτωπο καίει ένα σπάνιο οικοσύστημα, μέσα σε προστατευόμενη περιοχή».

Καίγεται το προστατευόμενο δάσος της Στροφυλιάς – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες (βίντεο – φωτογραφίες)-3

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πύρινο μέτωπο βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές Κουνουπελίου και Λάππα, όπου αρχικά τα εναέρια μέσα, καθώς και περισσότεροι από 50 πυροσβέστες με πάνω από 25 οχήματα, προσπαθούσαν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης τονίζει «έχω ζητήσει να επιχειρήσουν εναέρια μέσα, διότι χωρίς την συνδρομή τους δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η φωτιά, με δεδομένο ότι είναι δύσκολες οι καιρικές συνθήκες».

Στο σημείο επιχειρούν επίσης μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων, υδροφόρες και μέσα του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης και της ΠΕ Ηλείας.

Καίγεται το προστατευόμενο δάσος της Στροφυλιάς – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες (βίντεο – φωτογραφίες)-4

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ilialive.gr, patrisnews.gr, best.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή