Μέτρα ασφαλείας για τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών

Μέτρα ασφαλείας για τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων με γνώμονα την ασφαλή χρήση των ηλεκτρικών πατινιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προχωρούν οι δύο εταιρείες που τα διακινούν – Lime και hive. Συγκεκριμένα, αποφάσισαν να μειώσουν την ταχύτητα των πατινιών από τα 25 στα 20 χλμ./ανά ώρα, και να δημιουργήσουν εικονικές περιφράξεις (geofence) σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης ώστε να περιορίζεται η κυκλοφορία τους στις λεωφόρους που έχουν τη μεγαλύτερη κίνηση.

Επίσης, η Lime γνωστοποίησε ότι θα υλοποιήσει την παγκόσμια δράση της εταιρείας και στην Αθήνα, μέσω της οποίας θα διανεμηθούν δωρεάν κράνη σε στρατηγικά σημεία της πόλης τις προσεχείς εβδομάδες, ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες και να τα χρησιμοποιούν όταν οδηγούν τα ηλεκτρικά πατίνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο εταιρείες συμμετέχουν στην ομάδα εργασίας που συστάθηκε από τον Δήμο Αθηναίων για τη διαμόρφωση πρότασης προκειμένου να καταρτιστεί νομοθετικό πλαίσιο για τη χρήση των πατινιών.

Σε ανακοινώσεις που εξέδωσαν οι δύο εταιρείες τονίζουν τη σημασία της δημόσιας ασφάλειας, πεζών, αυτοκινήτων, χρηστών και μη χρηστών των πατινιών, ενώ δηλώνουν πρόθυμες να συνεργαστούν με τον Δ. Αθηναίων για την κατάρτιση συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου.

«Αφουγκραζόμαστε την κοινωνία και συνεργαζόμαστε πλήρως με τις Αρχές. Ηρθαμε στην Αθήνα για να μείνουμε και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να καταδείξουμε πως η εμπειρία του χρήστη συμβαδίζει με τον σεβασμό στους πεζούς και αυτούς που δεν τα χρησιμοποιούν», δήλωσε ο Country Manager Greece της hive Παύλος Βλασόπουλος.

Στο ίδιο πνεύμα και η δήλωση του Alessandro Tommasi, διευθυντή κυβερνητικών σχέσεων της Lime στην Ελλάδα. «Ακούμε προσεκτικά τις ανησυχίες του Δήμου Αθηναίων και αμέσως ενημερώσαμε τα κεντρικά της Lime για να παρέχουμε άμεσα μέτρα ασφαλείας για τους πολίτες της Αθήνας. Συνεχίζουμε τις συζητήσεις μας με τον Δήμο Αθηναίων για να εξετάσουμε καλές πρακτικές σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις ώστε να διαμορφώσουμε από κοινού ένα πλαίσιο για τη λειτουργία των ηλεκτρικών πατινιών στην Ελλάδα».

Η ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί θα υποβάλει προτάσεις στα συναρμόδια υπουργεία Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη για την κατάρτιση νομοθετικού πλαισίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή