Η Ιατρική Σχολή Αθηνών ανακήρυξε τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη επίτιμο διδάκτορα

Η Ιατρική Σχολή Αθηνών ανακήρυξε τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη επίτιμο διδάκτορα

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 2019 η Παιδιατρική Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, την οποία οργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα», κλείνει 26 χρόνια. Μέσα σε αυτό το διάστημα τουλάχιστον 1.000 Ελληνόπουλα πάλεψαν νικηφόρα με τον καρκίνο εδώ στην πατρίδα μας, ενώ παλαιότερα πολλά έπρεπε να φύγουν στο εξωτερικό.

Τα κατάφεραν χάρις στη δική τους προσωπική μάχη, την τεράστια αγάπη των γονιών τους, το κουράγιο των θεραπόντων ιατρών και τον αγώνα όλων των ανθρώπων που συντάχθηκαν στο πλευρό του Συλλόγου. Χάρις στην «Ελπίδα» τις τελευταίες τρεις δεκαετίες έχουν γίνει και άλλα θαύματα πέραν της υποδειγματικής λειτουργίας της Μονάδας που δεν σταμάτησε να εξοπλίζεται με τεχνολογία αιχμής. Δημιουργήθηκε ειδικός ξενώνας για να μένουν οι οικογένειες κοντά στα παιδιά τους κατά τη μακρόχρονη θεραπεία, ενώ έγινε τεράστια επιτυχημένη εκστρατεία για την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Η Ιατρική Σχολή Αθηνών ανακήρυξε τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη επίτιμο διδάκτορα-1

Ο κ. Παυλόπουλος χαιρετά τον κ. Κουνάδη. Δίπλα ο Χρ. Ζερεφός.

Πριν από μερικές ημέρες, η Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αναγόρευσε σε επίτιμο διδάκτορα την ιδρύτρια του Συλλόγου, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, θέλοντας να τιμήσει για το συνολικό της έργο στον τομέα της αντιμετώπισης του παιδικού καρκίνου και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη δωρεά μυελού των οστών. Στην εκδήλωση παρέστη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, αναφέρθηκε στην προσφορά της τιμωμένης στην υγεία αλλά και στη συνολική της συμβολή για θέματα όπως η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η παιδεία, η κλιματική αλλαγή, ο πολιτισμός, η πολιτιστική κληρονομιά.

Οι καθηγητές Αντώνης Καττάμης και Παναγιώτης Παναγιωτίδης μίλησαν για τη δράση της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων και της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών καθώς και την αύξηση του αριθμού εθελοντών δοτών μυελού των οστών στη χώρα μας. Μέσα από τη δράση του Συλλόγου «Οραμα Ελπίδας», φτάνουν σήμερα τις 85.000 με πρώτο στόχο να ξεπεραστούν οι 100.000 μέσα στα επόμενα χρόνια.

Ακολούθησε η αναγόρευση της τιμωμένης με την ανάγνωση των κειμένων του ψηφίσματος από τον πρόεδρο του τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας, καθηγητή Πέτρο Σφηκάκη. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ομιλία της Μαριάννας Βαρδινογιάννη με τίτλο «Ανθρωπισμός και Εθελοντισμός: Oταν η υπεράσπιση της υγείας και η αλληλεγγύη γίνονται στάση ζωής». Το «παρών» έδωσαν δεκάδες εκπρόσωποι της πολιτείας, της Εκκλησίας, της Ακαδημίας Αθηνών καθώς και ξένοι διπλωμάτες. Το πιο ζεστό χειροκρότημα όμως ήταν από τα ίδια τα παιδιά της «Ελπίδας» που σήμερα είναι υγιείς ενήλικες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή