Οι αναρριχητές δίνουν ραντεβού στην Πάρνηθα

Οι αναρριχητές δίνουν ραντεβού στην Πάρνηθα

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οταν ήμουν παιδί, ανέβαινα με τους γονείς μου στη Χασιά για φαγητό, όμως εγώ, μόλις άδειαζα το πιάτο μου, χανόμουν προσπαθώντας να εξερευνήσω το βουνό». Ο αναρριχητής Δημήτρης Δεμερτζής μοιράζεται με το κοινό τα πρώτα του «σκιρτήματα», ενόψει του 5ου Αναρριχητικού Φεστιβάλ (Athens – Fyli Climb Festival) στις 13 και 14 Απριλίου. Ο ΕΠΟΣ (Ελληνικός Πολιτιστικός Ορειβατικός Σύλλογος Φυλής) και ο Δήμος Φυλής, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης, ενώνουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να αποδείξουν ότι η περιοχή δεν αποτελεί την «πίσω αυλή» της Αττικής· αντιθέτως, περιλαμβάνει 26 αναρριχητικά πεδία στις πλαγιές της Πάρνηθας, σηματοδοτημένα μονοπάτια, αρχαίους δρόμους νερού, χλωρίδα και πανίδα, απαράμιλλης ομορφιάς, όλα ικανά να μαγέψουν φυσιολάτρες και μη.

Συγκριτικά πλεονεκτήματα, που έχουν απολαύσει οι συμμετέχοντες τα προηγούμενα χρόνια, είναι η εγγύτητα με την Αθήνα (μόλις 16 χλμ. από την Ομόνοια), η παραδοσιακή κουζίνα των εστιατορίων της Χασιάς, τα μοναστήρια αλλά και οι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος χώροι. «Πέρυσι ήρθαν 1.100-1.300 άτομα, ενώ φέτος αναμένουμε περί τα 1.700», εξηγεί η πρόεδρος του ΕΠΟΣ Καλλιόπη Δηλαβεράκη. Μεταξύ όσων θα δώσουν «παρών» στο αναρριχητικό πάρκο Πάρνηθας είναι οι διεθνούς φήμης αναρριχητές Steve McClure, Nicolas Favresse, Mumin Karabas. Ολα τα δρώμενα θα καταγράφονται από τον φακό του EpicTV, γνωστού ελβετικού καναλιού περιπέτειας, που είναι και ο χορηγός επικοινωνίας, ενώ το φεστιβάλ θα παρακολουθήσουν και έξι δημοσιογράφοι από την Ολλανδία.

«Το δικό μας φεστιβάλ διαφοροποιείται από όλα, καθώς περιλαμβάνει πολλές παράλληλες δράσεις, όπως πεζοπορίες, canyoning στο φαράγγι της Γκούρας, γιόγκα στο λιβαδάκι της Μικρής Βαράσοβας, ακροβασία στο πεδίο Πλάτωσι, νυχτερινή αναρρίχηση μετά μουσικής στη φωτισμένη σπηλιά, στην είσοδο της Φυλής, αλλά και σεμινάρια για αρχάριους, προκειμένου να μυηθούν στα μυστικά της αναρρίχησης», προσθέτει η ίδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή