Επιδείνωση του καιρού την Παρασκευή με βροχοπτώσεις και καταιγίδες

Επιδείνωση του καιρού την Παρασκευή με βροχοπτώσεις και καταιγίδες

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές έως τις μεσημεριανές ώρες στα ηπειρωτικά τμήματα, εκτός της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, περιμένουμε την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019.

Μετά το μεσημέρι και από τα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή επιδείνωση με τοπικά έντονες βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες, φαινόμενα θα οποία θα επεκταθούν στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, στην Κρήτη και το βράδυ στις Κυκλάδες. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινότερα ηπειρωτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 2 έως 18, στην Ήπειρο και στην κεντρική Ελλάδα από 6 έως 20 βαθμούς, στα δυτικά και νότια από 8 έως 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 17 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 7 έως 18 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 20 με 21βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, και το βράδυ τοπικά ισχυροί, 6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο και στις ακτές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι προοδευτικά σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, 7 με 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 7μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν στα επίπεδα των 8 με 9 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και το βράδυ θα βρέξει. Τη νύχτα προς Σάββατο οι βροχές θα ενταθούν και ενδέχεται να εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση σε μέτριους έως ισχυρούς, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή