Μία σύλληψη για τη δολοφονία του Γ. Μακρή

Μία σύλληψη για τη δολοφονία του Γ. Μακρή

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται εδώ και τρία εικοσιτετράωρα ο φερόμενος ως δολοφόνος του 47χρονου επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, την 31η Οκτωβρίου του 2018, έξω από το σπίτι του στη Βούλα. Πρόκειται για υπήκοο Βουλγαρίας, 31 ετών, ο οποίος εντοπίστηκε την Τρίτη σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας και συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Θεωρείται επαγγελματίας δολοφόνος και, σύμφωνα με τους αστυνομικούς που τον ανέκριναν, αρνήθηκε να αποκαλύψει την ταυτότητα των «εργοδοτών» του. Οδηγήθηκε το πρωί της Τετάρτης στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και τον παρέπεμψε στον ανακριτή. Ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα. Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ο ηλικίας 35 ετών αδελφός του, ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψη.

Οι δύο κατηγορούμενοι ήρθαν στην Ελλάδα στα μέσα Οκτωβρίου 2018, αρκετά εικοσιτετράωρα πριν από τη δολοφονία του Μακρή. Κατέγραψαν τις κινήσεις του 47χρονου επιχειρηματία και το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου ο συλληφθείς τον δολοφόνησε τη στιγμή ακριβώς που έμπαινε στο αυτοκίνητό του, ένα σκουρόχρωμο Smart. Από το βίντεο από κάμερα ασφαλείας που είχε αποκαλύψει η «Κ», προέκυπτε ότι ο δολοφόνος είχε χρησιμοποιήσει πιστόλι με σιγαστήρα.

Αμέσως μετά τη δολοφονία, τα δύο αδέλφια γύρισαν στη Βουλγαρία. Ο 31χρονος επέστρεψε στις αρχές της εβδομάδας στην Ελλάδα, όχι όμως και ο 35χρονος αδελφός του. Εμενε σε ξενοδοχείο στην περιοχή της Γλυφάδας και, παρά την προσπάθειά του να διαφύγει, συνελήφθη σε επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας. Στην κατοχή του βρέθηκαν δύο πλαστά διπλώματα οδήγησης.

Οι ερευνητές της Ασφάλειας είχαν εδώ και καιρό καταλήξει στην ταυτότητα του δολοφόνου χάρη και σε κατάθεση που είχαν λάβει από μάρτυρα-κλειδί. Αξιολογώντας μια σειρά από δεδομένα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εμφανίζονται βέβαιοι ότι ο 31χρονος επέστρεψε στην Ελλάδα προκειμένου να εκτελέσει νέο συμβόλαιο θανάτου. Η συγκεκριμένη πτυχή της υπόθεσης πρόκειται να φωτιστεί περισσότερο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που είναι προγραμματισμένη για σήμερα στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Τα κίνητρα της δολοφονίας Μακρή δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο αρμόδιες αστυνομικές πηγές έσπευσαν να αποσυνδέσουν την υπόθεση από την έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο του 56χρονου Αυστραλού Α.Μ., στις αρχές Μαρτίου στη Γλυφάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή