Επεισόδια και προσαγωγές στα Διαβατά – Αδειάζει ο άτυπος καταυλισμός προσφύγων (βίντεο – φωτογραφίες)

Επεισόδια και προσαγωγές στα Διαβατά – Αδειάζει ο άτυπος καταυλισμός προσφύγων (βίντεο – φωτογραφίες)

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταδιακά από το μεσημέρι του Σαββάτου αποχωρούν από τον άτυπο καταυλισμό, δίπλα στο Κέντρο Φιλοξενίας Διαβατών, οι πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν εισρεύσει στην περιοχή, ανταποκρινόμενοι σε ένα ψευδές κάλεσμα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός συντονιστής Βορείου Ελλάδος και Ηπείρου του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής Νίκος Ράγκος, ήδη έχουν αποχωρήσει 340 άτομα με ναυλωμένα λεωφορεία με προορισμό τις δομές όπου φιλοξενούνταν.

 
Επεισόδια και προσαγωγές στα Διαβατά – Αδειάζει ο άτυπος καταυλισμός προσφύγων (βίντεο – φωτογραφίες)-1

«Παράλληλα, άλλα δύο λεωφορεία θα αναχωρήσουν σε λίγη ώρα για Αθήνα και Γιάννενα όπου διέμεναν οι πρόσφυγες» τόνισε ο κ.Ράγκος εκτιμώντας ότι μέχρι αύριο ο καταυλισμός θα έχει εκκενωθεί.

Σύμφωνα με την αστυνομία, νωρίτερα, κατά την ένταση που επικράτησε, έγιναν 8 προσαγωγές και συνελήφθησαν 3 άτομα.

Νωρίτερα, σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ προσφύγων και μεταναστών και δυνάμεων των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός φωτορεπόρτερ. Συγκεκριμένα, μία μεγάλη ομάδα προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι από την Πέμπτη έχουν στήσει έναν άτυπο καταυλισμό επιχείρησε να απομακρυνθεί από την περιοχή, με σκοπό να προχωρήσει προς την κατεύθυνση των συνόρων. Όταν άρχισαν να πλησιάζουν τον αστυνομικό κλοιό, έγιναν ρίψεις δακρυγόνων προκειμένου να οπισθοχωρήσουν, με τους μετανάστες να απαντούν πετώντας πέτρες.

Επεισόδια και προσαγωγές στα Διαβατά – Αδειάζει ο άτυπος καταυλισμός προσφύγων (βίντεο – φωτογραφίες)-2

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο προσφύγων που φέρεται ότι είχαν συμμετοχή στα επεισόδια, σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr.

Επεισόδια και προσαγωγές στα Διαβατά – Αδειάζει ο άτυπος καταυλισμός προσφύγων (βίντεο – φωτογραφίες)-3

Νωρίτερα, αναχώρησε το πρώτο λεωφορείο με πρόσφυγες και μενάστες με κατεύθυνση τη δομή φιλοξενίας στα Γιάννενα.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να αναχωρήσουν άλλα δυο λεωφορεία το ένα εκ των οποίων θα πάει Δράμα και Καβάλα και το άλλο Αθήνα.

Πηγή φωτογραφιών – βίντεο: ΑΠΕ-ΜΠΕ, thestival.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή