Στ. Μπαλάσκας: Τα Εξάρχεια μοιάζουν με το Ιράκ

Στ. Μπαλάσκας: Τα Εξάρχεια μοιάζουν με το Ιράκ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για το κλίμα ανομίας που επικρατεί στα Εξάρχεια και την πρόσφατη επιχείρηση του Λιμενικού στην περιοχή, μίλησε ο  αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Σταύρος Μπαλάσκας.

Ο κ. Μπαλάσκας χαρακτήρισε τα Εξάρχεια κράτος εν κράτει και όχι άβατο, ενώ τα παραλλήλισε με το Ιράκ, τονίζοντας ότι τόνισε ότι είναι «κατακτημένα ελληνικά εδάφη» εντός της ελληνικής επικράτειας. 

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας παραδέχτηκε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι οι αστυνομικοί φοβούνται να μπουν στα Εξάρχεια γιατί θα βρεθούν αντιμέτωποι με «έναν οργανωμένο στρατό με δομή που αποτελείται από τάγματα και διμοιρίες πλήρως εξοπλισμένο για πόλεμο που θα τους εξαϋλώσει και θα υπάρξουν νεκροί».

Σχολιάζοντας το θέμα της επιχείρησης του Λιμενικού στην περιοχή δήλωσε με καυστικό τρόπο «Που πας ρε Καραμήτρο μέσα στα Εξάρχεια».

Ο κ. Μπαλάσκας περιέγραψε τον στρατό των 50 ατόμων με τον οποίο ήρθαν αντιμέτωποι οι λιμενικοί ως μία «όσμωση ποινικών, ιδεολόγων αναρχικών, ακροαριστερών»  και σημείωσε ότι τα όπλα τα απέκτησαν στη μαύρη αγορά.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι με ένα ποσό της τάξεως των 160 – 200 ευρώ μπορεί κάποιος να προμηθευτεί εύκολα ένα καλάσνικοφ. 

Επίσης, τόνισε ότι, αν το αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων ειδοποιήθηκε από τους λιμενικούς και δεν ενημέρωσε από την πλευρά του τους αρμόδιους της αστυνομίας, υπάρχουν σημαντικές ευθύνες.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ υπονόησε πάντως ότι το θέμα των Εξαρχείων εναπόκειται στην πολιτική βούληση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή