100 Χρόνια «Η Καθημερινή»: Ενας αιώνας με ένα κλικ – 1930: Η Αλίκη Διπλαράκου Μις Ευρώπη (ΒΙΝΤΕΟ)

100 Χρόνια «Η Καθημερινή»: Ενας αιώνας με ένα κλικ – 1930: Η Αλίκη Διπλαράκου Μις Ευρώπη (ΒΙΝΤΕΟ)

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά τις αρχικές αντιρρήσεις της, η 18χρονη Αλίκη Διπλαράκου πήρε μέρος στον διαγωνισμό ομορφιάς που έγινε στο Θέατρο της Όπερας, στο Παρίσι. Η παρουσία της γοήτευσε κοινό και κριτές, ενώ οι εφημερίδες έγραψαν ότι «έχει την αγνότητα εμφανίσεως Ταναγραίας κόρης». Η πολύγλωσση και καλλιεργημένη νέα από τη Μάνη ήταν η πρώτη Ελληνίδα που εξελέγη Μις Ευρώπη.

H «Κ» γράφει: «Η Ελλάς εκέρδισε χθες, εις την ευγενεστέραν κονίστραν της ανθρωπίνης αμίλλης, μιαν ωραίαν νίκην. Η λυγερόκορμος ατθίς, με την αναγλυφικήν κατατομήν, η οποία αντεπροσώπευσε την ελληνικήν καλλονήν εις τον ανταγωνισμόν των ευρωπαϊκών καλλιστείων, ανεκηρύχθη από είκοσι ελλανοδίκας, εκπροσωπούντας το άνθος της γαλλικής και της ευρωπαϊκής διανοήσεως, η ωραιότερα νέα της Ευρώπης.»

100 Χρόνια «Η Καθημερινή»: Ενας αιώνας με ένα κλικ – 1930: Η Αλίκη Διπλαράκου Μις Ευρώπη (ΒΙΝΤΕΟ)-1

Το ρεπορτάζ και το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, καθώς και φωτογραφίες της Αλίκης Διπλαράκου στην ημερομηνία 5 Φεβρουαρίου 1930 στο χρονολόγιο της «Κ» για τα εκατό χρόνια κυκλοφορίας της.

100 Χρόνια «Η Καθημερινή»: Ενας αιώνας με ένα κλικ – 1930: Η Αλίκη Διπλαράκου Μις Ευρώπη (ΒΙΝΤΕΟ)-2

Πορτρέτο της Αλίκης Διπλαράκου (Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Αθήνα).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή