Βίαιη προσαγωγή δύο φοιτητών για να καταθέσουν στη δίκη Γιακουμάκη

Βίαιη προσαγωγή δύο φοιτητών για να καταθέσουν στη δίκη Γιακουμάκη

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων η ακροαματική διαδικασία στη δίκη των 9  Κρητικών σπουδαστών για την υπόθεση bullying σε βάρος του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα.

Όλοι κατηγορούνται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος του άτυχου 20χρονου φοιτήτη που αυτοκτόνησε τον Φεβρουάριο του 2015. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες συμφοιτητών του στην Γαλακτοκομική Σχολή, ο Β. Γιακουμάκης είχε πέσει συχνά θύμα εκφοβισμού και βίαιης συμπεριφοράς απο ομάδα φοιτητών της Σχολής.

Συνολικά, τη Δευτέρα είχαν κληθεί να καταθέσουν 20 μάρτυρες αλλά δύο από αυτούς δεν εμφανιστήκαν.

Έτσι, σύμφωνα με το neakriti.gr, για τους συγκεκριμένους δύο μάρτυρες (πρόκειται για νεαρούς, πρώην συμφοιτητές του Γιακουμάκη), διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή τους στα δικαστήρια.

Κατά την πρώτη ημέρα της δίκης, οι κατηγορούμενοι δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκαν δια των συνηγόρων τους, πράγμα που αναμένεται να συνεχιστεί καθώς ο νόμος τους παρέχει το δικαίωμα αυτό.

Οι γονείς του Βαγγέλη, η μητέρα και ο πατέρας του, ήταν οι πρώτοι μάρτυρες που εξετάστηκαν και δήλωσαν με έμφαση ότι «τέσσερα χρόνια τώρα ζουν με το γιατί… Σ’ αυτό γιατί ψάχνουν απάντηση». Όπως είπαν, τα περισσότερα συμβάντα κακοποίησης τα έμαθαν μετά την εξαφάνιση και κατά την διάρκεια της έρευνας.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή