Εισβολή αντιεξουσιαστών στο Πάντειο – Αναβλήθηκαν οι φοιτητικές εκλογές

Εισβολή αντιεξουσιαστών στο Πάντειο – Αναβλήθηκαν οι φοιτητικές εκλογές

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από  40 αντιεξουσιαστές εισέβαλαν λίγο μετά τη μία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Οι φοιτητές που βρίσκονταν στο σημείο για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα άρχισαν να απομακρύνονται από το κτήριο τρέχοντας, ενώ σύμφωνα με το foititikanea.gr, η εκλογική διαδικασία στο Πάντειο αναβάλλεται.

Η εισβολή των αντιεξουσιαστών δημιούργησε προβλήματα τόσο στην ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας όσο και στον περιβάλλοντα χώρο του Πανεπιστημίου.

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στις φοιτητικές εκλογές του 2016, όταν κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο Πάντειο προπηλακίζοντας φοιτητές με σκοπό να ακυρώσουν τη διαδικασία.

Μάλιστα, μέλη του Αντιεξουσιαστικού χώρου «Στέκι Παντείου» ανήρτησαν σε ιστοσελίδα αντιεξουσιακού χώρου κείμενο που αναφέρει πως πραγματοποίησαν πριν από λίγο «Αντιεκλογική παρέμβαση» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

«Η ιδεολογική πλάνη της αντιπροσώπευσης συνιστά τη νέκρωση της πολιτικής συνειδητοποίησης των ανθρώπων, την άνευ όρων παράδοση της αυτοδιάθεσής τους στα χέρια άλλων. Στον πανεπιστημιακό χώρο, οι κομματικές παρατάξεις κατάφεραν να μετουσιώσουν την παράδοση αυτή, σε έναν κοινό τόπο αντίδρασης, την απολιτικοποίηση. Μια στάση, που γαλουχεί τους υπήκοους να είναι αδρανή πολιτικά όντα, ετεροκαθορισμένα, αδιάφορα για τη διαχείριση της ίδιας τους της ζωής. Στο πρόσωπο των παρατάξεων, εμείς βλέπουμε σύμβολα κομματικών επιδιώξεων, πελατιακών σχέσεων και οικονομικών συμφερόντων», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή