Απόδραση 43χρονου Ρομά από τα δικαστήρια της Ευελπίδων

Απόδραση 43χρονου Ρομά από τα δικαστήρια της Ευελπίδων

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη 43χρονου Ρομά, ο οποίος χθες το μεσημέρι κατάφερε να διαφύγει από τον χώρο των δικαστηρίων της πρώην Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Ο άνδρας είχε συλληφθεί στις 3 Απριλίου και μετήχθη χθες στα δικαστήρια, προκειμένου να απολογηθεί σε ανακριτικό τμήμα. 

Ο 43χρονος είναι μέλος της σπείρας που διέπραττε κλοπές από σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αττικής και η οποία εξαρθρώθηκε από το τμήμα Ασφάλειας Αττικής. 

Στα δικαστήρια ήταν συγκεντρωμένοι συγγενείς τους, έσπρωξαν τους αστυνομικούς και ο ένας από τους δράστες, ο 43χρονος κατάφερε με αυτό τον τρόπο να φύγει. 

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ο 43χρονος μαζί με άλλα τέσσερα μέλη της σπείρας, ηλικίας 24 έως 47 ετών, συνελήφθησαν στο Μαρούσι από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), λίγη ώρα μετά την απόπειρα διάπραξης κλοπής στην περιοχή με το πρόσχημα παράδοσης χαλιών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από τον Ιούνιο του έτους 2018, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι μετέβαιναν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπου με το πρόσχημα πώλησης ή παράδοσης εμπορευμάτων (χαλιών, φρούτων κλπ), προσέγγιζαν οικίες και έπειθαν τους ενοίκους να τους επιτρέψουν την είσοδο σε αυτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή