Ανώτερη ποινή 41 ετών στους δράστες της επίθεσης Καλλίτση-Χριστοπούλου

Ανώτερη ποινή 41 ετών στους δράστες της επίθεσης Καλλίτση-Χριστοπούλου

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένοχους έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τους τρεις κατηγορούμενους για την αιματηρή επίθεση σε βάρος του κομμωτή Πάνου Καλλίτση και της πρώην συζύγου του Έλενας Χριστοπούλου, πριν περίπου τρία χρόνια στο γκαράζ του σπιτιού τους στον Λυκαβηττό.

Το δικαστήριο καταδίκασε σε κάθειρξη 41 ετών- πρωτόδικα 53 έτη- τον κατηγορούμενο που σύμφωνα με την κατηγορία πυροβόλησε το πρώην ζευγάρι, χωρίς, μάλιστα, να συγχωνεύσει την ποινή του.

Όπως εξήγησε η πρόεδρος του δικαστηρίου, ο 42χρονος τέλεσε τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε, ενώ βρισκόταν σε άδεια από τις φυλακές και, σύμφωνα με τον νόμο Παρασκευόπουλου, για εγκλήματα που τελέστηκαν υπό αυτό το καθεστώς οι ποινές δεν μπορούν να συγχωνευτούν.

Σε κάθε περίπτωση, πραγματικά εκτιτέα έτη για τον 42χρονο είναι τα 25 χρόνια.

Στον Ιρακινό κατηγορούμενο το δικαστήριο επέβαλε, κατά συγχώνευση, 14 χρόνια κάθειρξη, καθώς τον έκρινε ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας και απόπειρα ληστείας.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η απέλαση του από τη χώρα μετά την έκτιση της ποινής του.

Σε πρώτο βαθμό ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 18 ετών.

Στον κατηγορούμενο πρώην αστυνομικό το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 10 ετών – σε πρώτο βαθμό είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 12 ετών- κρίνοντας τον ένοχο για απόπειρα ληστείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή