33η νίκη για τη ΔΑΠ, ενισχυμένη η ΠΚΣ

33η νίκη για τη ΔΑΠ, ενισχυμένη η ΠΚΣ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξημένη κατά τι ήταν, σε σύγκριση με άλλες χρονιές, η προσέλευση στις φοιτητικές εκλογές, γεγονός που αποδίδεται στην πολιτική συγκυρία, στις επικείμενες ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές. Παρά την αύξηση της συμμετοχής, πάντως, οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν σε πολύ υποτονικό κλίμα, παρά τις φαιδρότητες που προκάλεσαν οι έριδες των παρατάξεων σε τρία ΑΕΙ. Για 33η συνεχόμενη χρονιά, νικήτρια των φοιτητικών εκλογών αναδείχθηκε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία διατήρησε τα ποσοστά της. Στα ΑΕΙ την κυβερνητική φθορά εισπράττει επίσης και η παράταξη του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με τη ΔΑΠ, στα πανεπιστήμια ψήφισαν περίπου 10.000 φοιτητές περισσότεροι από πέρυσι, και στα ΤΕΙ περίπου 3.000 περισσότεροι. Ως προς τα ποσοστά, η ίδια δίνει μικρή αύξηση των ποσοστών της, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωσή της συγκέντρωσε το 50,04% των ψήφων στα πανεπιστήμια. Δεύτερη είναι η ΠΚΣ του ΚΚΕ με ποσοστό 20% και τρίτη η ΠΑΣΠ με 10%. Το Bloco (ΣΥΡΙΖΑ) κατέγραψε 1% στα πανεπιστήμια και 0,3% στα ΤΕΙ. «Οι φοιτητές έστειλαν και φέτος ένα ξεκάθαρο μήνυμα αποδοκιμασίας προς το φερέφωνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στις σχολές μας. Χθες καταγράφηκε η πρώτη νίκη απέναντι στον λαϊκισμό και στην οπισθοδρόμηση», αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΑΠ.

Από τα στοιχεία της ΠΣΚ, πάντως, η ΔΑΠ στα πανεπιστήμια σημειώνει μικρή πτώση στα ποσοστά της, της τάξης του 0,14%, ενώ η ΠΑΣΠ εμφανίζει οριακή αύξηση μισής ποσοστιαίας μονάδας. Η ΠΣΚ παρουσιάζεται ενισχυμένη κατά 1,11%. Στην τελευταία θέση βρίσκεται το Bloco (με 1,36% και αύξηση 0,41), ενώ απώλειες εμφανίζουν τα άλλα αριστερά σχήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή