Εκθεση για τα μεταπτυχιακά στο Μέγαρο Μουσικής

Εκθεση για τα μεταπτυχιακά στο Μέγαρο Μουσικής

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέοι πτυχιούχοι, αλλά και εργαζόμενοι που φλερτάρουν με την ιδέα του μεταπτυχιακού προγράμματος έχουν την ευκαιρία σήμερα να συλλέξουν πληροφορίες. Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από τη μία το μεσημέρι έως και τις επτά το απόγευμα, πραγματοποιείται η 3η Εκθεση Μεταπτυχιακών Σπουδών, όπου πανεπιστήμια από την Ελλάδα και την Κύπρο, ιδιωτικά κολέγια, ξένα πανεπιστήμια αλλά και φορείς που παρέχουν υποτροφίες (ΙΚΥ, DAAD, Equal Society) θα παρουσιάζουν λεπτομερώς τα προγράμματά τους στους ενδιαφερομένους.

Επισημαίνεται ότι στην περυσινή διοργάνωση έδωσαν το «παρών» τριάντα ιδρύματα από έξι χώρες, ενώ προσήλθαν πάνω από 2.000 επισκέπτες, ενώ φέτος η προσέλευση προβλέπεται να είναι μεγαλύτερη, δεδομένου ότι η αύξηση των μεταπτυχιακών στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι κατακόρυφη. Χαρακτηριστικά, τα προσφερόμενα masters από ελληνικά πανεπιστήμια και ΤΕΙ ξεπερνούν πλέον τα 1.000, ενώ αν προστεθούν και τα προγράμματα από ιδιωτικούς φορείς και πανεπιστήμια της Κύπρου, ο αριθμός εκτινάσσεται στα 1.500. Ταυτόχρονα, μέσα σε ένα χρόνο ο αριθμός των φοιτητών των μεταπτυχιακών προγραμμάτων αυξήθηκε κατά 25%, καταδεικνύοντας την αγωνία των νέων να ενισχύσουν το βιογραφικό τους.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Αρχή, οι εγγεγραμμένοι μεταπτυχιακοί φοιτητές την ακαδημαϊκή χρονιά 2016-2017 ήταν 66.295, και παρουσίασαν αύξηση κατά 25,2% σε σχέση με το 2015-2016, που ήταν 52.946. Πέντε χρόνια νωρίτερα, το 2011-2012 ο αριθμός των μεταπτυχιακών φοιτητών ήταν μισός, μόλις 32.255 άτομα. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις παρουσιάζονται στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο Παν. Δυτικής Μακεδονίας κατά 66,4%, 53,4% και 45,6% αντιστοίχως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή