Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης απαντά στους μαθητές

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης απαντά στους μαθητές

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πώς οι ψηφιακές τεχνολογίες αλλάζουν τον κόσμο γύρω μας; Ο χαρισματικός Κωνσταντίνος Δασκαλάκης καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του Massachusetts Institute of Technology (MIT), ο οποίος τιμήθηκε το 2018 με την κορυφαία διάκριση Rolf Nevanlinna Prize για τη συμβολή του στα μαθηματικά των ηλεκτρονικών υπολογιστών, θα κληθεί να απαντήσει στο ερώτημα μπροστά σε ένα πολυπληθές μαθητικό κοινό και όχι μόνο. Ο 37χρονος καθηγητής θα είναι ο κεντρικός ομιλητής του «7ου Παναρσακειακού Μαθητικού Συνεδρίου» με θέμα «Σύγχρονος άνθρωπος και ψηφιακή τεχνολογία: προκλήσεις και προβληματισμοί», που διοργανώνει σήμερα και αύριο η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης.

Όπως ανέφερε στην «Κ» η κ. Κέλλυ Αυγουστίνου, συντονίστρια των φιλολόγων στα Αρσάκεια Γυμνάσια και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, στο Συνέδριο συμμετέχουν ως εισηγητές μαθητές από τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Γυμνάσια και Λύκεια Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ιωαννίνων και Τιράνων καθώς και μαθητές από δημόσια και ιδιωτικά, γενικά και επαγγελματικά Λύκεια της Αττικής. Συγκεκριμένα, περί τους 700 μαθητές με την καθοδήγηση 120 περίπου εκπαιδευτικών σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους εργάστηκαν σε ομάδες, διερεύνησαν, προβληματίστηκαν, ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα αιχμής που θέτει η ψηφιακή τεχνολογία. Το αποτέλεσμα αυτής της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι 130 εργασίες που οι ίδιοι οι μαθητές θα παρουσιάσουν δημόσια στο συνέδριο ως εισηγήσεις, poster, εργαστήρια, ταινίες μικρού μήκους, δρώμενα, έκθεση εικαστικού υλικού, ρητορικά αγωνίσματα, ψηφιακές εφαρμογές. Το συνέδριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με διακεκριμένους πανεπιστημιακούς και ανθρώπους των γραμμάτων, οι οποίοι έχουν στηρίξει επιστημονικά τις μαθητικές εργασίες και τις ημέρες διεξαγωγής του συνεδρίου θα προεδρεύσουν στις συνεδρίες και θα συνομιλήσουν με τους μαθητές και το κοινό.

Σκοπός του συνεδρίου  που αποτελεί προσομοίωση επιστημονικών συνεδρίων, είναι να φέρει τους μαθητές αντιμέτωπους με τον δυναμικό κόσμο της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας και τους πολλαπλούς δρόμους που αυτή ανοίγει στο μέλλον. Η ομιλία του κ. Δασκαλάκη θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας των Αρσακείων Σχολείων https://arsakeio.gr και της σελίδας τους στο facebook.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή