Αντιδράσεις για να μην ακριβύνει το σουβλάκι στα 3 ευρώ

Αντιδράσεις για να μην ακριβύνει το σουβλάκι στα 3 ευρώ

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίσθηση προκάλεσε η σημερινή δήλωση του εκπροσώπου  των ψητοπωλών και μέλος του υπό ίδρυση Σωματείου τους,  Γιώργου Πολύζου, ότι έρχεται αύξηση στην τιμή για το τυλιχτό σουβλάκι  που θα φτάνει μέχρι και τα 3 ευρώ.

Όπως δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η τιμή του κρέατος έχει αυξηθεί κατά 30% και οι επαγγελματίες του χώρου δεν μπορούν να απορροφήσουν άλλο αυτή την αύξηση, η οποία θα περάσει μερικώς στον καταναλωτή.

Έτσι,  από την 1η Μαΐου θα γίνουν αυξήσεις που θα κυμαίνονται από 10% έως 15%.

Σχολιάζοντας την είδηση, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου έκανε έκκληση προς όλους τους αρμόδιους «να ξεκινήσει άμεσα ένας γόνιμος διάλογος προκειμένου να αποφευχθεί μία τόσο μεγάλη αύξηση σε ένα προϊόν που απευθύνεται κυρίως σε λαϊκά στρώματα αλλά έχει σχέση και με την παράδοση μας». 

«Κατανοώ απολύτως τον προβληματισμό των επαγγελματιών και των μελών του υπό ίδρυση Σωματείου Ψητοπωλών, που επικαλούνται για αυτήν τους την απόφαση την υψηλή φορολογία και την αυξημένη τιμή του εισαγόμενου κρέατος. Όπως έχει τονίσει πολλές φορές το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, η υπερφορολόγηση έχει «συνθλίψει» επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και απαιτείται άμεσα ελάφρυνση των πολύ μεγάλων βαρών. Η κυβέρνηση οφείλει να βάλει ένα τέλος σε αυτόν τον παραλογισμό και να αλλάξει τις υφεσιακές πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια» δήλωσε ο κος Χατζηθεοδοσίου. 

«Η αύξηση της τιμής του θα επιβαρύνει σημαντικά και τα νοικοκυριά -ειδικά τα χαμηλότερης οικονομικής δυνατότητας – αλλά εκτιμώ και τους επαγγελματίες, καθώς θεωρώ ότι θα μειωθεί η κατανάλωση. Αρα είναι προς το συμφέρον όλων η αύξηση κατά 10%-15% να μην εφαρμοστεί, χωρίς βέβαια να συνεχίζουν οι επαγγελματίες να απορροφούν τα αυξημένα κόστη» κατέληξε ο ίδιος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή