Η «Λαμπρή» της Ζακύνθου προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες

Η «Λαμπρή» της Ζακύνθου προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Λαμπρή των Ζακυνθινών εορτάζεται σε κλίμα κατάνυξης και περισυλλογής ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι πολλά από τα έθιμα αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της ιστορικής πρόσδεσης του νησιού με λαούς και πολιτισμούς της δύσης.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στους ιερούς ναούς του νησιού χαρακτηρίζονται από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική και από έθιμα που έχουν βαθιές τις ρίζες τους στη θρησκευτική πίστη και στα διάφορα πληθυσμιακά ρεύματα που κυριάρχησαν στα Ιόνια νησιά.

Το φετινό Πάσχα στη Ζάκυνθο, αναμένεται μεγάλη αύξηση σε επισκέπτες, η οποία σύμφωνα με ταξιδιωτικά γραφεία θα ξεπεράσει το 15% σε σχέση με πέρυσι. Οργανωμένα γκρουπ αλλά και μεμονωμένοι επισκέπτες αναμένεται να γεμίσουν τα ξενοδοχεία του νησιού για να απολαύσουν το μοναδικό Πάσχα στη Ζάκυνθο.

Η επτανησιακή παράδοση σε συνδυασμό με τη θρησκευτική κατάνυξη των ημερών κάνουν τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και την Ανάσταση του Μεγάλου Σαββάτου, μια περίοδο με πολλά γοητευτικά στοιχεία που χιλιάδες ντόπιοι και επισκέπτες ζουν με συγκίνηση κάθε χρόνο.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή