Κύπρος: Ο «Ορέστης» είχε διαδικτυακή σχέση με 30 γυναίκες

Κύπρος: Ο «Ορέστης» είχε διαδικτυακή σχέση με 30 γυναίκες

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λοχαγός της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο είναι ο φερόμενος ως serial killer με το ψευδώνυμο «Ορέστης», ηλικίας 35 χρόνων, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία της Mary Rose Tiburcio από τις Φιλιππίνες και της 6χρονης κόρης Sierra, καθώς και μιας ακόμη γυναίκας, επίσης από τις Φιλιππίνες, που ο δράσης ονόμασε Arian Palanas Lozano, 28 ετών. Η υπόθεση έχει συγκλονίσει την Κύπρο. Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος πέταξε τα πτώματα των δύο γυναικών στο εγκαταλελειμμένο μεταλλείο του Μιτσερού στην επαρχία Λευκωσίας, ενώ αυτό της 6χρονης στη λίμνη Μεμί, στην περιοχή Ξυλιάτου. Ωστόσο, οι Αρχές επισημαίνουν ότι αναμένονται οι εξετάσεις DNA για την ταυτοποίηση των θυμάτων.

Το κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίχθηκε όταν στις 14 Απριλίου ζευγάρι τουριστών εντόπισε τη σορό σε φρεάτιο του μεταλλείου του Μιτσερού και αμέσως οι Αρχές τέθηκαν σε συναγερμό. Η άτυχη Mary είχε δηλωθεί ως ελλείπον πρόσωπο στην κυπριακή αστυνομία από τη συγκάτοικό της, από τον Μάιο του 2018. Ο αξιωματικός είχε γνωρίσει την 35χρονη μέσω της πλατφόρμας γνωριμιών Badoo, στην οποία διατηρούσε το ψεύτικο προφίλ «Ορέστης 35», ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες της «Κ», ο 35χρονος «ψάρευε» τα θύματά του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σχετιζόταν διαδικτυακά με πάνω από 30 γυναίκες, με τις οποίες αντάλλασσε μηνύματα και είχε διαδικτυακή επαφή. Σημαντικό «εργαλείο» στα χέρια των αστυνομικών αρχών είναι οι φωτογραφίες του «Ορέστη», ο οποίος παρουσιαζόταν ως φωτογράφος. Αναρτημένες στο προφίλ του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο Λευκωσίας, όπου φέρεται να πέταξε τη σορό της 6χρονης Sierra, καθώς και άλλες από το μεταλλείο στο Μιτσερό, όπου εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν μέχρι στιγμής δύο πτώματα γυναικών.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό της σορού της 6χρονης συνεχίζονταν μέχρι χθες, χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί. Η ιδιομορφία του πυθμένα της λίμνης Μεμί και οι δυσκολίες στο φρεάτιο του μεταλλείου καθιστούν τις επιχειρήσεις ιδιαίτερα απαιτητικές. Στις επιχειρήσεις συνέδραμαν μέλη των ΟΥΚ, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται ειδικός εξοπλισμός για την εξερεύνηση του βυθού της λίμνης.

Η υπόθεση της δολοφονίας των γυναικών και του εξάχρονου κοριτσιού έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη στην Κύπρο και έχει προκαλέσει αναστάτωση και βαθιά θλίψη στην κοινότητα των εργαζομένων αλλοδαπών γυναικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή