Κύπρος: Με ειδική κάμερα και ρομπότ οι έρευνες για την 6χρονη

Κύπρος: Με ειδική κάμερα και ρομπότ οι έρευνες για την 6χρονη

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται εντατικά οι έρευνες στη λίμνη Μεμί Ξυλιάτου Λευκωσίας, στην Κύπρο, με τη χρήση ειδικής κάμερας και ρομπότ στην προσπάθεια των Αρχών να εντοπίσουν τη σορό της 6χρονης Sierra, της θυγατέρας της Marry Rose Tiburcio, τις οποίες δολοφόνησε 35χρονος αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου. Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει αποτέλεσμα, και οι έρευνες θα συνεχιστούν και σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη. Χθες αργά το βράδυ, η αστυνομία ανακοίνωσε την ταυτοποίηση της πρώτης σορού που εντοπίστηκε στο Μιτσερό και η οποία ανήκει στη Marry Rose Tiburcio, 38 ετών.

Παράλληλα, σήμερα αναμένεται να επαναληφθούν οι έρευνες εντός του φρεατίου του εγκαταλελειμμένου μεταλλείου στο Μιτσερό Λευκωσίας για τον εντοπισμό και άλλων σορών, τις οποίες πιθανόν να απέρριψε ο συλληφθείς. Οι έρευνες στο φρεάτιο είχαν σταματήσει από προχθές, Μ. Δευτέρα, προκειμένου να αποκατασταθεί πρόβλημα που είχε ανακύψει σε σχέση με την ασφάλεια των πεπαλαιωμένων εγκαταστάσεων.

Παράλληλα με τις έρευνες στους χώρους του μεταλλείου και της λίμνης, μέλη της Αστυνομίας Κύπρου την Τρίτη το πρωί μετέβησαν στο στρατόπεδο όπου υπηρετεί ο αξιωματικός και ψυχολόγοι του Σώματος συνομίλησαν με συναδέλφους του. Επίσης, παρουσία του 35χρονου αξιωματικού της Ε.Φ., αστυνομικοί προέβησαν σε έλεγχο του γραφείου του με τον ίδιο να παραμένει ψύχραιμος καθ’ όλη τη διάρκεια των ερευνών. Συνάδελφοί του δήλωσαν ότι μετά την ανακάλυψη της σορού της άτυχης Marry Rose Tiburcio, ο αξιωματικός προσήλθε κανονικά στην υπηρεσία του, χωρίς να δείξει το παραμικρό σημάδι έντασης ή ανησυχίας.

Εν τω μεταξύ, χθες Μ. Τρίτη, ολοκληρώθηκε και η νεκροτομή επί της σορού της δεύτερης γυναίκας που ανασύρθηκε από το φρεάτιο του παλιού μεταλλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» Κύπρου λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές και άλλες εξετάσεις με σκοπό την ταυτοποίηση της σορού με τη μέθοδο του DNA και από τα προκαταρκτικά ευρήματα της νεκροτομής προκύπτει ότι η γυναίκα είναι ασιατικής καταγωγής.

Η Αστυνομία Κύπρου διερευνά επισταμένως και τον κατάλογο με τις γυναίκες που έχουν δηλωθεί ως εξαφανισθείσες. Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει τεθεί η υπήκοος Φιλιππίνων Aricar Valdez Arquiola, 30 ετών, η οποία δηλώθηκε ως ελλείπον πρόσωπο τον Δεκέμβριο του 2017. Αλλωστε, ο 35χρονος φέρεται ότι έχει εκφράσει την προτίμησή του προς τις γυναίκες με καταγωγή από τις Φιλιππίνες. Εχει, δε, παραδεχθεί ότι σε διάστημα δύο ετών είχε γνωρίσει περισσότερες από 30 γυναίκες, ασιατικής καταγωγής κατά κύριο λόγο. Ανακρινόμενος ο φερόμενος ως δράστης αρχικά είχε παραδεχθεί τη δολοφονία πέντε γυναικών, ενώ αργότερα ανακάλεσε, λέγοντας στους ανακριτές ότι ο αριθμός των γυναικών που σκότωσε ήταν δύο. Η υπόθεση του Μιτσερού συνεχίζει να συνταράζει την κυπριακή κοινωνία, η οποία παρακολουθεί αποσβολωμένη τις εξελίξεις, αναμένοντας το τέλος του θρίλερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή