Axion Hellas: Οταν ο εθελοντισμός νικά τους δυνατούς αγέρηδες

Axion Hellas: Οταν ο εθελοντισμός νικά τους δυνατούς αγέρηδες

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν, πραγματικά, ένας μικρός άθλος. Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε  ο 7ος Διάπλους της Αxion Ηellas με τα φουσκωτά σκάφη, παρότι ο καιρός όχι μόνον δεν έκανε το χατίρι στους δεκάδες εθελοντές αλλά δημιούργησε πολλά προβλήματα. Βέβαια, όσο δυνάμωναν τα μποφόρ τόσο φούσκωνε και η θέληση και έτσι η αποστολή προσέγγισε όλα τα νησιά που είχε προγραμματίσει.

Το πρωί της Παρασκευής 5 Απριλίου, αναχώρησαν από την Ανάβυσσο δεκατρία φουσκωτά με εθελοντές πολλών επαγγελματικών ειδικοτήτων με προορισμό την Αστυπάλαια, την Τήλο, τη Χάλκη και το Καστελλόριζο. Ο διάπλους ολοκληρώθηκε μία εβδομάδα αργότερα με όλους τους συμμετέχοντες να έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό.

Στην αποστολή πήραν μέρος περισσότεροι από 145 άνθρωποι που ταξίδεψαν με πλωτά μέσα και αεροπλάνα για να προσφέρουν με κάθε τρόπο στην εθελοντική δράση της Αxion Hellas. Κύριος στόχος της φιλανθρωπικής οργάνωσης που λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια και με αποκλειστική οικονομική στήριξη από τα μέλη της είναι να βρίσκεται κοντά στις ανάγκες των κατοίκων των ακριτικών νησιών και ορεινών κοινοτήτων.

Ενας μικρός απολογισμός της εβδομάδας στα Δωδεκάνησα είναι κατατοπιστικός για τις υπηρεσίες που παρέχουν οι εθελοντές. Μέσα σε λίγες ημέρες έγιναν 2.500  ιατρικές εξετάσεις σε 665 κατοίκους των νησιών που επισκέφθηκε η Αxion Hellas από 50 γιατρούς 23 ειδικοτήτων μαζί με 3 οδοντίατρους και 10 νοσηλευτές. Ολοι τους εγκατέλειψαν τα ιατρεία τους και τα πόστα τους, για να πάρουν μέρος σε αυτό το ταξίδι.

Πέρα από τις υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες, γονείς και παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δεκάδες εκδηλώσεις και σεμινάρια από την ομάδα εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων. Σε συνεργασία με πολλά και σπουδαία ιδρύματα που στηρίζουν την Οργάνωση, η εκπαιδευτική διαδικασία σχεδιάζεται έτσι ώστε να ταιριάξει στο προφίλ αυτών των μαθητών, οι οποίοι συχνά στερούνται ερεθισμάτων που έχουν οι συνομήλικοί τους σε μεγάλα αστικά κέντρα.

Ισως, όμως, το πιο βασικό πράγμα που γίνεται σε κάθε διάπλου είναι τα μόνιμα έργα υποδομής που θα μείνουν στα νησιά, όπως η κατασκευή ή ανακατασκευή σε γήπεδα ποδοσφαίρου, σχολικά κτίρια ακόμα και στρατιωτικά φυλάκια. Ο διάπλους ολοκληρώθηκε με μια πανηγυρική συναυλία της Αλκ. Πρωτοψάλτη στο Καστελλόριζο. Η τραγουδίστρια στηρίζει και εκείνη τη δράση της ξεχωριστής αυτής Οργάνωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή