Ενας σημαντικός Ιεράρχης, ο Αυστραλίας Στυλιανός

Ενας σημαντικός Ιεράρχης, ο Αυστραλίας Στυλιανός

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αναζήτηση νέου αρχιεπισκόπου βρίσκεται η Αρχιεπισκοπή της Αυστραλίας μετά την εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Στυλιανού.

Ο μακαριστός Στυλιανός εκοιμήθη στις 25 Μαρτίου σε ηλικία 83 ετών, αφήνοντας σημαντικό έργο από τη θέση του, στην οποία είχε εκλεγεί το 1975 ενώ παράλληλα ήταν και έξαρχος Ωκεανίας. Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο, σπούδασε θεολογία στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, χειροτονήθηκε διάκονος το 1957 και ιερέας το 1958. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στη συστηματική θεολογία και τη φιλοσοφία της θρησκείας στη Βόννη το 1966. Την προσωπικότητά του περιέγραψε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, κάνοντας λόγο για «ιδιαίτερα χαρισματικό ιεράρχη, δεινό θεολόγο, πολυγραφότατο επιστήμονα, ρηξικέλευθο ποιμένα, τολμηρό οιακοστρόφο της Εκκλησίας της Αυστραλίας.

Hταν μία προσωπικότητα οικουμενικής εμβέλειας και παγκοσμίου κύρους. Μία παρουσία πολλαπλώς ωφέλιμη για όλο τον ορθόδοξο και όχι μόνο κόσμο. Η απώλειά του είναι ιδιαίτερα σημαντική και ο χρόνος θα δώσει δυνατότητες να αποτιμηθεί έτι περισσότερο το σπουδαίο του έργο και η συμβολή του στη ζωή της Εκκλησίας μας». Ως αντιπρόεδρος του θεολογικού διαλόγου με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και με τις Αγγλικανικές συμμετείχε και συνεισέφερε ιδιαίτερα στην επικοινωνία των Εκκλησιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή