Οι ηγέτες του αύριο, «χτίζονται» σήμερα

Οι ηγέτες του αύριο, «χτίζονται» σήμερα

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον πολύπλοκο κόσμο του σήμερα, η ανάγκη για ικανούς και δυναμικούς ηγέτες γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική. Ενας χαρισματικός ηγέτης αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την πορεία μίας επιχείρησης ή χώρας και δεν είναι λίγα τα παραδείγματα που ηγεσία κατώτερη των περιστάσεων οδήγησε σε καταστροφικά αποτελέσματα.

Είναι δυνατό να εκπαιδευτούν ηγέτες ή η στόφα του ηγέτη αποτελεί γονιδιακή υπόθεση; Αν και οι περισσότερες κοινωνίες έτειναν μάλλον στο δεύτερο, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ότι με τα κατάλληλα εφόδια και καθοδήγηση, η ηγεσία είναι μία αρετή που «μαθαίνεται». Η κρίσιμη ηλικία της εφηβείας, στην οποία ναι μεν υπάρχει το απαραίτητο επίπεδο ωριμότητας από τα παιδιά, αλλά δεν έχει διαμορφωθεί πλήρως η προσωπικότητά τους, είναι ιδανική για να ξεκινήσει η «εκπαίδευση».

Οι ηγέτες του αύριο, «χτίζονται» σήμερα-1

Το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας, μέσω του καλοκαιρινού προγράμματος Pierce Leadership Academy προσφέρει ακριβώς αυτήv τη δυνατότητα σε μαθητές ηλικίας 13 έως 17 ετών.

Για τρεις εβδομάδες οι μαθητές συμμετέχουν σε μαθήματα, εργαστήρια, προσομοιώσεις, εποικοδομητικές συζητήσεις, εκπαιδευτικές εξορμήσεις και εξερευνούν διαφορετικά αντικείμενα ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους, κατανοώντας έτσι τους μηχανισμούς της ηγεσίας.

Οι ηγέτες του αύριο, «χτίζονται» σήμερα-2

Η δημιουργική σύνθεση επιστήμης, τεχνολογίας, θεάτρου, κοινωνικών επιστημών και επιχειρηματικότητας, διευρύνει τους ορίζοντες των μαθητών και οξύνει την κριτική σκέψη τους, εφοδιάζοντάς τους με τα κατάλληλα εργαλεία που απαιτεί η αγορά εργασίας, αλλά και η ζωή.

Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο του προγράμματος αποτελεί η συμμετοχή 15 Αμερικανών μαθητών από το Jack Kent Cooke Foundation, η οποία προσδίδει και μία επιπλέον διάσταση στο πρόγραμμα. Η επαφή με την αμερικανική κουλτούρα και τρόπο σκέψης, μέσα από τα μάτια συνομηλίκων τους, θα επεκτείνει την αντίληψή τους για τον κόσμο, δίνοντας παράλληλα και την ευκαιρία να αναπτύξουν ισχυρούς δεσμούς που θα τους συντροφεύουν για χρόνια.

Το πρόγραμμα, στο οποίο απαιτείται εγγραφή, θα διαρκέσει από 24 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου 2019. Θα πραγματοποιείται στα αγγλικά σε καθημερινή βάση από τις 9 μέχρι τις 5 και απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 13-17 ετών, από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Η συμμετοχή των μαθητών είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της διεξαγωγής του. Για τα παιδιά που βρίσκονται εκτός Αθήνας, υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας στις υπερσύγχρονες και άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις του Κολλεγίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή