Εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα οι εκδρομείς του Πάσχα – Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί

Εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα οι εκδρομείς του Πάσχα – Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κάθε μέσο εγκαταλείπουν οι εκδρομείς του Πάσχα την πρωτεύουσα, με την κίνηση στους σταθμούς των ΚΤΕΛ (Κηφισού και Λιοσίων), στα τρένα, αλλά και στο αεροδρόμιο της Αθήνας να είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Σε ό,τι αφορά τα ΚΤΕΛ, όπως είπε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο πρόεδρος Σοφοκλής Φάτσιος, έχουμε αυξημένη κίνηση και από σήμερα μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο έχουν προστεθεί έκτακτα δρομολόγια, προκειμένου να καλυφθεί η έξοδος των εκδρομέων. Η κίνηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο, είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, με τα δρομολόγια να είναι αυξημένα κατά 50% σε σχέση με τις καθημερινές ημέρες προς όλους τους προορισμούς της Ελλάδας.

Εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα οι εκδρομείς του Πάσχα – Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί-1

Ιδιαίτερα αυξημένη παρουσιάζεται από το πρωί η κίνηση στα λιμάνια της Αττικής με τους ταξιδιώτες να αναχωρούν για τα νησιά της χώρας κατά χιλιάδες. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του λιμενικού, μόνο χθες Μ. Τετάρτη, από τον Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 18 δρομολόγια, όταν πέρυσι είχαν γίνει 16, και αναχώρησαν 18.328 επιβάτες, σε σχέση με τους 14.954 του περασμένου έτους. Συνολικά 3.167 οχήματα αναχώρησαν χθες, όταν πέρυσι ήταν 2.458 αυτοκίνητα.

Από το λιμάνι του Αργοσαρωνικού, τα δρομολόγια ήταν τα ίδια με αυτά του περασμένου έτους, δηλαδή 28, και 4.760 αναχώρησαν φέτος όταν πέρυσι, είχαν αναχωρήσει 4817 επιβάτες. Συνολικά 791 οχήματα αναχώρησαν με τα χθεσινά δρομολόγια, όταν πέρυσι ήταν 781.

Στη Ραφήνα, αν και τα δρομολόγια ήταν μειωμένα σε σχέση με την περσινή χρονιά (εννέα φέτος όταν πέρυσι ήταν 10) χθες αναχώρησαν 4.493 επιβάτες, όταν πέρυσι, την ίδια ημέρα είχαν αναχωρήσει μόλις 2.946. Όσον αφορά τα οχήματα, 1.268 οχήματα έφυγαν χθες, όταν πέρυσι μετακινήθηκαν μόλις 853.

Από το λιμάνι του Λαυρίου, χθες πραγματοποιήθηκαν έξι δρομολόγια με 1349 επιβάτες, όταν πέρυσι είχαν πραγματοποιηθεί πέντε δρομολόγια με 302 επιβάτες πέρυσι. Συνολικά 47 αυτοκίνητα μετακινήθηκαν χθες, όταν πέρυσι είχαν μετακινηθεί 32.

Για αύριο, από τον Πειραιά αναμένεται να πραγματοποιηθούν 19 δρομολόγια, από την Ραφήνα εννέα ενώ από το Λαύριο τουλάχιστον πέντε.

Εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα οι εκδρομείς του Πάσχα – Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί-2

Αυξημένη καταγράφεται και η κίνηση των εκδρομέων στους σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας.

Ωστόσο, όπως κάθε χρόνο, το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα, λόγω της προβλεπόμενης μειωμένης επιβατικής κίνησης η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ προχωρά σε τροποποίηση των δρομολογίων της. Για λεπτομέρειες το επιβατικό κοινό μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα www.trainose.gr ή να καλέσει στο 14511.

Αναφορικά με την αεροπορική κίνηση και αυτή είναι ενισχυμένη, καθώς από σήμερα έως και την Τετάρτη του Πάσχα έχουν προγραμματιστεί 3.942 πτήσεις στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» παρουσιάζοντας διψήφια (αλλά χαμηλή) αύξηση σε σχέση με πέρσι. Συγκεκριμένα για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 565 πτήσεις εκ των οποίων οι 12 είναι έκτακτες και τσάρτερ.

Τη Μεγάλη Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί 589 πτήσεις εκ των οποίων οι επτά έκτακτες πτήσεις. Το Μεγάλο Σάββατο θα διακινηθούν στο αεροδρόμιο της Αθήνας 541 πτήσεις (6 έκτακτες), την Κυριακή του Πάσχα 544 πτήσεις (10 έκτακτες). Τη Δευτέρα του Πάσχα θα πραγματοποιηθούν 575 πτήσεις, (4 έκτακτες) την Τρίτη 546 (8 έκτακτες) και την Τετάρτη 582 εκ των οποίων οι έξι έκτακτες/τσάρτερ.

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί τους οποίους θα επισκεφθούν οι ταξιδιώτες φέτος είναι η Σαντορίνη, το Ηράκλειο, η Θεσσαλονίκη, η Μύκονος, η Πάρος και η Χίος.

Για το εξωτερικό τη μεγαλύτερη πασχαλινή ζήτηση εμφανίζουν η Λάρνακα, το Λονδίνο, η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη και η Σμύρνη.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή