Ο «Ορέστης» έχει ομολογήσει επτά δολοφονίες

Ο «Ορέστης» έχει ομολογήσει επτά δολοφονίες

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επτά συνολικούς φόνους φέρεται να παραδέχθηκε ο 35χρονος «Ορέστης» το απόγευμα της Μ. Πέμπτης, όπως μεταδίδει η «Κ» από την Κύπρο. Αμέσως μετά την έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής του για τον φόνο της Maricar από τις Φιλιππίνες, ο 35χρονος, που μέχρι πρότινος εμφανιζόταν ως «αλύγιστος» στις ανακρίσεις, ομολόγησε τον φόνο της Maricar και ακόμα τη διάπραξη άλλων τριών. Νέα θύματα του κατά συρροήν δολοφόνου είναι μια Νεπαλέζα ή Ινδή γυναίκα, που σκότωσε το καλοκαίρι του 2018, χωρίς να προσδιορίσει ακριβώς τον χρόνο, αλλά και ένα διπλό φονικό, μητέρας και ανήλικης κόρης από τη Ρουμανία. Ταυτόχρονα, υπέδειξε στους αστυνομικούς ως χώρο ταφής ένα λάκκο στο πεδίο βολής Ξυντούς στην Ορούντα. Η λίστα των νεκρών γυναικών μεγαλώνει: είναι η 38χρονη Mary Rose, η σορός της οποίας εντοπίστηκε στο φρεάτιο του παλιού μεταλλείου στο Μιτσερό, αλλά και η 6χρονη κόρη της, Sierra, η οποία αγνοείται, με τις έρευνες να εστιάζονται στη λίμνη του Ξυλιάτου. Είναι ακόμα η 28χρονη Arian Palanas Lozano, η 30χρονη Maricar Valdez Arquila και όπως προαναφέρθηκε, μια άγνωστη γυναίκα από το Νεπάλ ή την Ινδία, το πτώμα της οποίας υπέδειξε στο πεδίο βολής της Ορούντας, και μία ακόμα μητέρα με την κόρη της από τη Ρουμανία. Πολύτιμη «πηγή» πληροφοριών για τις ειδεχθείς πράξεις αποτελεί το κινητό του 35χρονου στρατιωτικού.

Συναγερμός σήμανε γύρω στις 4 μ.μ. χθες το απόγευμα, όταν εντοπίστηκε πράγματι πτώμα στο πεδίο βολής της Ορούντας, το μέρος δηλαδή που είχε υποδείξει ο «Ορέστης». Λίγο νωρίτερα είχαν ολοκληρωθεί οι έρευνες από την ΕΜΑΚ και ιδιωτική εταιρεία στο φρεάτιο του μεταλλείου του Μιτσερού, όπου δεν εντοπίστηκε άλλη σορός. Ηδη, από χθες ξεκίνησαν οι ετοιμασίες στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο για το σκάφανδρο που θα χρησιμοποιηθεί σήμερα για την αναζήτηση της σορού της 6χρονης Sierra από τις Φιλιππίνες. Ενας δύτης με στολή, στην οποία θα διοχετεύεται οξυγόνο από ειδική συσκευή στην επιφάνεια, θα κατέβει στον βυθό για να διεξάγει έρευνα στα «κρίσιμα σημεία». Η μορφολογία της λίμνης καθιστά την επιχείρηση εξαιρετικά πολύπλοκη, καθώς έχει πυκνή βλάστηση στον βυθό και απότομο γκρεμό.

Λόγω όλων των παραπάνω εμποδίων αναμένονται στην Κύπρο τις επόμενες μέρες ειδικοί εμπειρογνώμονες από τη Μεγάλη Βρετανία. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο αρχηγός της Αστυνομίας, έπειτα από ενημέρωση του Γενικού Εισαγγελέα, από τις 20 Απριλίου ζήτησε τη συνδρομή ατόμων με εξειδίκευση στη διαλεύκανση υποθέσεων κατά συρροήν εγκληματιών. Το αίτημα έγινε δεκτό από τις βρετανικές αρχές, που θα αποστείλουν πέντε ειδικούς συμβούλους τη Δευτέρα του Πάσχα, 29 Απριλίου. Η ομάδα θα αποτελείται από ιατροδικαστή, κλινικό ψυχολόγο, ειδικό σύμβουλο και ανακριτή με εμπειρία στο σοβαρό έγκλημα και ειδικό εμπειρογνώμονα για πολύπλοκες υποθέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή