Οι Ελληνες ο πιο αγχωμένος λαός παγκοσμίως

Οι Ελληνες ο πιο αγχωμένος λαός παγκοσμίως

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοένα και περισσότερο θυμωμένοι, αγχωμένοι και ανήσυχοι εμφανίζονται οι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο σύμφωνα με νέα έρευνα που έγινε σε 150.000 άτομα σε περισσότερες από 140 χώρες. Μάλιστα, όπως προκύπτει από την έρευνα οι Ελληνες διακατέχονταν το 2018 από το μεγαλύτερο άγχος με ποσοστό 59%, πρωτιά που παραμένει για τρίτη χρονιά. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι Φιλιππίνες και ακολουθούν η Τανζανία και η Αλβανία.

Οι Ελληνες ο πιο αγχωμένος λαός παγκοσμίως-1

Στο πλαίσιο της ετήσιας δημοσκόπησης για τα συναισθήματα παγκοσμίως οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν επίσης για τις θετικές και αρνητικές τους εμπειρίες.

Οπως προκύπτει οι χώρες με τις περισσότερες αρνητικές εμπειρίες ήταν το Τσαντ και ακολουθούν ο Νίγηρας, η Σιέρρα Λεόνε, το Ιράκ και το Ιράν.

Οι Ελληνες ο πιο αγχωμένος λαός παγκοσμίως-2

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο πίνακας της έρευνας με τον πιο θυμωμένο λαό για το 2018 με πρώτους τους Αρμενίους με 45%, ενώ ακολουθούν οι πολίτες του Ιράκ και του Ιράν αλλά και οι Παλαιστίνιοι με 44%, 43% και 43% αντίστοιχα. 

Οι Ελληνες ο πιο αγχωμένος λαός παγκοσμίως-3

Οι πέντε πρώτες χώρες με τις θετικές εμπειρίες είναι η Παραγουάη, ο Παναμάς, η Γουατεμάλα, το Μεξικό και το Ελ Σαλβαδόρ, αποδεικνύοντας ότι χώρες της Λατινικής Αμερικής συνεχίζουν να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας καθώς οι πολίτες τους δήλωσαν ότι βιώνουν πολλά θετικά συναισθήματα κάθε ημέρα. 

Οι Ελληνες ο πιο αγχωμένος λαός παγκοσμίως-4

Οι ερευνητές εστίασαν στις εμπειρίες των συμμετεχόντων την παραμονή της έρευνας και έκαναν ερωτήσεις όπως «χαμογελάσατε ή γελάσατε πολύ χθες;» και «σας αντιμετώπισαν με σεβασμό;».

Ποσοστό περίπου 71% των συμμετεχόντων απάντησαν ότι βίωσαν χαρά σε υψηλό ποσοστό μια ημέρα πριν από την έρευνα.

Οι Ελληνες ο πιο αγχωμένος λαός παγκοσμίως-5

Οι ειδικοί διαπίστωσαν επίσης ότι τα επίπεδα άγχους ήταν σε νέο υψηλό με τα επίπεδα της ανησυχίας και της λύπης επίσης αυξημένα. Ποσοστό 39% δήλωσαν ότι ένιωθαν ανησυχία και το 35% άγχος. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή