ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαμαρτυρία φιλόζωων έξω από την Διεθνή Έκθεση Γούνας στην Καστοριά (βίντεο – φωτογραφίες)

Διαμαρτυρία φιλόζωων έξω από την Διεθνή Έκθεση Γούνας στην Καστοριά (βίντεο – φωτογραφίες)

Σε διαμαρτυρία έξω από τις εγκαταστάσεις του Εκθεσιακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας όπου διεξάγεται η 44η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς, προχώρησαν σήμερα τα μέλη φιλοζωικών οργανώσεων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

Περίπου τριάντα άτομα κρατώντας πάνω και αφίσες συγκεντρώθηκαν έξω από την κεντρική πύλη της έκθεσης, μοίρασαν ανακοινώσεις και φώναξαν συνθήματα για να σταματήσει στην Ελλάδα το εμπόριο και η επεξεργασία της γούνας.

Οι διαδηλωτές antifur ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας από το πάρκινγκ της νομαρχίας, όμως λίγα μέτρα πιο κάτω διεκόπη από την καταρρακτώδη βροχή που ξέσπασε εκείνη την ώρα. Συγκεντρώθηκαν όλοι στην είσοδο της αντιπεριφέρειας περιμένοντας να κοπάσει η βροχή για να συνεχιστεί η πορεία. Όλη την ώρα οι διαδηλωτές συνοδεύονταν από ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα ενάντια στη γούνα, το δέρμα, αλλά και τα παράγωγα των ζώων όπως το γάλα και το τυρί.

Διαμαρτυρία φιλόζωων έξω από την Διεθνή Έκθεση Γούνας στην Καστοριά (βίντεο – φωτογραφίες)-1

Από την άλλη, σύμφωνα με τους διοργανωτές, καταγράφονται θετικά στοιχεία από τον απολογισμό της λειτουργίας της έκθεσης.Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία καταγραφής εισόδου, την τρίτη ημέρα πέρασαν τις πύλες της έκθεσης 772 εμπορικοί επισκέπτες, ενώ συνολικά, κατά τη διάρκεια του τριημέρου καταμετρήθηκαν 1.456 επισκέπτες από 42 χώρες.

Η Διεθνής Έκθεση γούνας Καστοριάς συγκαταλέγεται στις πρώτες θέσεις με τις σημαντικότερες Εκθέσεις του κλάδου της γούνας σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ οι γουνοποιοί – εκθέτες, αισιοδοξούν ότι στο άμεσο μέλλον θα ξεπεραστούν τα διεθνή προβλήματα με την προώθηση του προϊόντος και θα έρθουν καλύτερες ημέρες για την ελληνική βιομηχανία γούνας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ, fouit.gr, sentra.com.gr