Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Πολακισμός είναι φασισμός

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Πολακισμός είναι φασισμός

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη, γιατί με την πολιτική του συμπεριφορά έχει υπερβεί κάθε πολιτικό και δημοκρατικό όριο. Το παράδειγμά του είναι πια τοξικό και επικίνδυνο. Και η δημόσια συμπεριφορά του δεν είναι πια θέμα αισθητικής, αλλά δημοκρατικής τάξης»,υπογράμμισε, χθες, καταθέτοντας την πρόταση δυσπιστίας της Ν.Δ. κατά του κ. Πολάκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση τόσο κατά του κ. Πολάκη όσο και κατά του κ. Τσίπρα που «ταυτίζεται συνειδητά μαζί του», ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν υπάρχει ύφος Πολάκη, υπάρχει ήθος Τσίπρα».

«Ο αυταρχισμός του Πολάκη είναι το σύνορο με τη Δημοκρατία. Ο πολακισμός είναι φασισμός», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης που υιοθέτησε υψηλούς τόνους στη χθεσινή του παρέμβαση στη Βουλή. Απαριθμώντας τους λόγους για τους οποίους η Ν.Δ. κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας, αναφέρθηκε όχι μόνο στην αήθη επίθεση στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, αλλά και στα έργα και στις ημέρες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, τονίζοντας ότι η πρόταση της Ν.Δ. κατατίθεται όχι μόνο επειδή ο κ. Πολάκης είναι «ανάξιος υπουργός», αλλά επειδή «προσωποποιεί τη χυδαιότητα και τον κυνισμό στη δημόσια ζωή». Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «θρασύδειλο πολιτικό τραμπούκο». Αναφερόμενος στις απειλές Πολάκη κατά δικαστών, σημείωσε ότι «ενσαρκώνει την αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό», θύμισε ότι «συνεχίζει δικαστικές διαμάχες ακόμη και με ανθρώπους που δεν βρίσκονται πια στη ζωή», έκανε μνεία στην παρουσία Πολάκη στη σύσκεψη της 23ης Ιουλίου στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής, σημειώνοντας ότι «απέκρυψε θύματα που γνώριζε ότι υπήρχαν», ενώ αναφέρθηκε τόσο στις επιθέσεις του σε εκπροσώπους του Τύπου όσο και στην καταγραφή της συνομιλίας που είχε με τον Γιάννη Στουρνάρα. «Ο πολακισμός δεν έχει θέση στην Ελλάδα του 21ου αιώνα» υπογράμμισε, ενώ έψεξε τον «πολλά βαρύ» κ. Πολάκη ότι κρύβεται πίσω από το άρθρο 86 και τη βουλευτική ασυλία όταν του ασκούνται δημόσιες κατηγορίες, κάνοντας κατάχρηση «με τη συνενοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας».

Σημειώνοντας ότι στο τελευταίο επεισόδιο Πολάκη «συρρικνώνεται όλη η αντιδημοκρατική διχαστική αντίληψη αυτών που ηγούνται του ΣΥΡΙΖΑ» και αναφερόμενος στην ταύτιση του πρωθυπουργού με τον κ. Πολάκη, σημείωσε: «Οταν ο νταής Πολάκης προσβάλλει έναν ήρωα της ζωής σε καροτσάκι είναι άθλιος και άνανδρος, όταν μια τέτοια συμπεριφορά την ενστερνίζεται ο πρωθυπουργός, η απειλή υπερβαίνει την κομματική αντιπαράθεση, έχουμε μπροστά μας το τέρας, το πρόσωπο του φασισμού». Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης στην υπουργοποίηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου, συγχαίροντας ειρωνικά τον κ. Τσίπρα για τις «πολύ ευρηματικές επιλογές του». «Μετά τους ενοικιαζόμενους βουλευτές, καταφεύγετε τώρα και σε υπουργούς με χρονομίσθωση. Κάνατε τον ΣΥΡΙΖΑ Airbnb», σημείωσε χαρακτηριστικά. Νωρίτερα, σε αρκετά σημεία της παρέμβασής του, έθεσε τους βουλευτές της πλειοψηφίας προ των ευθυνών τους: «Θα προστατεύσετε την πολιτική και την προσωπική σας αξιοπρέπεια; Οσοι καταδικάσατε την άθλια συμπεριφορά του υπουργού, θα καταπιείτε εδώ μέσα τα λόγια που είπατε; Το ερώτημα αφορά εσάς: είστε όλοι σας Πολάκηδες;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή