«Εσπασαν» τα ισόβια για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν

«Εσπασαν» τα ισόβια για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εσπασαν» τα ισόβια για τους δύο καταδικασθέντες για τη δολοφονία του Πακιστανού Σαχζάτ Λουκμάν, μετά την αναγνώριση, χθες, ελαφρυντικών από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, που εκδίκασε την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Το δικαστήριο τελικώς επέβαλε ποινή κάθειρξης 21 ετών και πέντε μηνών για ανθρωποκτονία και άλλα αδικήματα και στους δύο κατηγορουμένους, κρίνοντας παράλληλα ότι η δολοφονία είχε ρατσιστικά κίνητρα. Η δολοφονία του πακιστανικής υπηκοότητας Λουκμάν διαπράχθηκε τον Ιανουάριο του 2013 στα Πετράλωνα, όταν δέχθηκε επίθεση από τους δύο δράστες ξημερώματα, καθώς κατευθυνόταν προς την εργασία του.

Υστερα από μια μακρά διαδικασία, τακτικοί δικαστές και ένορκοι κατέληξαν ότι οι δύο κατηγορούμενοι, με διαδοχικές πράξεις, σκότωσαν τον άτυχο νέο και το δικαστήριο έκανε δεκτό πως το έγκλημά τους είχε ρατσιστικά κίνητρα. Ωστόσο, το δικαστήριο δεν συνέδεσε το συγκεκριμένο έγκλημα με τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου τόνισε ότι «το δικαστήριο δεν συνδέει την επίμαχη πράξη με τη Χρυσή Αυγή, δέχεται όμως πως οι δράστες γνώριζαν ότι το θύμα ήταν αλλοδαπός».

Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε να απορριφθούν όλοι οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί, και συγκεκριμένα τα αιτήματα μετατροπής της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε θανατηφόρα σωματική βλάβη ή σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. Το δικαστήριο, κατά πλειοψηφία 6-1, αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και επέβαλε συνολική ποινή 21 ετών και 5 μηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία με άμεσο δόλο, της οπλοφορίας, της οπλοχρησίας και της οπλοκατοχής.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, συγκεντρωμένοι πέταξαν μπουκάλια με νερό εντός της αίθουσας του δικαστηρίου και φώναξαν συνθήματα. Διμοιρία της Αστυνομίας εισήλθε μέσα στη δικαστική αίθουσα για να τους απομακρύνει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή