Ενταση στη δίκη των 9 σπουδαστών για την υπόθεση Γιακουμάκη – Αποχώρησε ο πατέρας

Ενταση στη δίκη των 9 σπουδαστών για την υπόθεση Γιακουμάκη – Αποχώρησε ο πατέρας

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εντάσεις και εξετάσεις νέων μαρτύρων συνεχίζεται σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων η δίκη των εννέα πρώην σπουδαστών της Γαλακτοκομικής Σχολής, οι οποίοι εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση Γιακουμάκη.

Η ακροαματική διαδικασία – που διεκόπη την Παρασκευή 12 Απριλίου – ξεκίνησε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι και βρίσκεται σε εξέλιξη, με τους γονείς και την οικογένεια του άτυχου φοιτητή να παρακολουθούν συντετριμμένοι τη διαδικασία.

Από την αίθουσα του δικαστηρίου αποχώρησε ο πατέρας του θύματος, Ανδρέας Γιακουμάκης με παραίνεση της οικογενειάς του και όχι του εισαγγελέα της έδρας, καθώς – όπως αναφέρουν τοπικά μέσα – ο άτυχος πατέρας είχε συνεχείς αντιδικίες με τον πρώτο μάρτυρα που κλήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου, ο οποίος φέρεται να έχει συγγένεια με το θύμα. Ο εν λόγω μάρτυρας φέρεται να υποστήριξε ότι δεν συνέβαινε τίποτα μεμπτό στο δωμάτιο που έμενε ο άτυχος 19χρονος. 

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας επικράτησε ένταση με τον πατέρα του άτυχου Βαγγέλη καθώς ο συγγενής μάρτυρας δεν απαντούσε ούτε στις ερωτήσεις της έδρας ούτε στις ερωτήσεις που του απηύθυνε ο πατέρας του Γιακουμάκη. 

Μάλιστα, ο πρώην συγκάτοικος του άτυχου φοιτητή, κατέθεσε ότι όλα όσα καταλογίζονται σε βάρος του Βαγγέλη ήταν πλάκες, ότι η «ομάδα των Κρητικών» ήταν μία γροθιά, ότι δεν υπήρχαν προβλήματα και αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι κάποιοι Κρητικοί φοιτητές είχαν κρεμάσει από το παράθυρο τον άτυχο 19χρονο.

Σήμερα επρόκειτο να καταθέσουν τέσσερις μάρτυρες, ωστόσο μόνο τρεις εμφανίστηκαν καθώς μια κοπέλα για λόγους υγείας δεν κατάφερε να παρευρεθεί. Να σημειωθεί ότι ο ένας εκ των τριών μαρτύρων, μεταφέρθηκε στο δικαστήριο καθώς διατάχθηκε από τις αρχές η μεταφορά του αφού στις προηγούμενες δίκες δεν είχε εμφανιστεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, cretalive.gr, cretapost.gr.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή