Εκπρόσωποι του Πάπα στη Λέσβο για τους πρόσφυγες

Εκπρόσωποι του Πάπα στη Λέσβο για τους πρόσφυγες

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Λέσβο βρίσκεται, από σήμερα το πρωί, υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του Βατικανού. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της αντιπροσωπείας θα επισκεφθούν τον καταυλισμό της Μόριας ενώ θα έχουν και επαφές με φορείς και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο νησί.

Την αντιπροσωπεία αποτελούν ο καρδινάλιος Konrad Krajewski, Almoner των παπικών φιλανθρωπικών οργανώσεων, ο αρχιεπίσκοπος του Λουξεμβούργου και πρόεδρος των Επισκοπικών Διασκέψεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COMECE) Jean-Claude Hollerich, αντιπροσωπεία της κοινότητας του Sant' Egidio και πολλοί δημοσιογράφοι με φωτογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία.

Το Σάββατο η παπική αντιπροσωπεία θα βρεθεί στη Σάμο.

Ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος είχε επισκεφτεί τον Απρίλιο του 2016 το νησί  και κατά την επιστροφή του στο Βατικανό, πήρε μαζί του 10 πρόσφυγες που άνηκαν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, μητέρες με παιδιά, ανθρώπους με κινητικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας, από διάφορες εθνικότητες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή