ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενοχή για Πάσσαρη πρότεινε η εισαγγελέας

Ενοχή για Πάσσαρη πρότεινε η εισαγγελέας

Να κριθεί ένοχος ο διαβόητος κακοποιός Κωσταντίνος Πάσσαρης που έχει διαπράξει ανθρωποκτονίες και ληστείες, ανάμεσα στις οποίες και την αιματηρή απόδρασή του από το νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς», πρότεινε η εισαγγελέας στη δίκη που διεξάγεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Η εισαγγελική λειτουργός, αναφέρθηκε σε πράξεις που έχουν αποδοθεί στον Κων. Πάσσαρη, ο οποίος κρατείται σε φυλακές της Ρουμανίας, περιγράφοντας πως έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του να αποδράσει. Μετά από μία σύντομη ανάπτυξη της κατηγορίας, η εισαγγελέας κατέληξε: «Αποδεικνύεται πως ο κατηγορούμενος λειτούργησε ψυχρά, νηφάλια με ιδιαίτερη σκληρότητα απέναντι στα θύματά του, με εμφανή έλλειψη ηθικών αναστολων και περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής. Να κηρυχθεί ένοχος όπως κατηγορείται».

Η πολιτική αγωγή έκανε λόγο για έναν αδίστακτο εγκληματία, ο οποίος σήμερα προσποιείται για τη μετάνοιά του. Χαρακτήρισε τον Κ. Πάσσαρη ως ένα «μοναδικο φαινόμενο στην εγκληματική ιστορία του τόπου» προσομοιάζοντάς το  με τον «Ορέστη» της Κύπρου. «Η μόνη διαφορά είναι ότι ο Κύπριος τα έβαζε σε βαλίτσες, ενώ ο Πάσσαρης τα άφηνε στο δρόμο » επεσήμανε ο κ. Αναγνωστάκης, καταθέτοντας αίτημα στο δικαστήριο να διερευνηθούν οι μέχρι σήμερα άγνωστοι συνεργοί της απόδρασης του Κ. Πάσσαρη.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης Ανδρ. Ταγαράκης, τόνισε ότι ο εντολέας του έχει μετανοήσει. «Μετά απο 18 χρόνια τι μας εμποδίζει να πιστέψουμε ότι ο Πάσσαρης είναι ένας διαφορετικός άνθρωπος;». Όπως εξήγησε στο δικαστήριο από τις συνολικά πέντε ανρθωποκτονίες που έχουν αποδοθεί στον Κ. Πάσσαρη δεν αποδέχεται μόνο εκείνη του υπαλληλου κατά τη διάρκεια ληστείας πρακτορείου ΔΕΗ στο Περιστέρι με λεία 3 εκατ. δρχ. «Για τη δολοφονία της ιερόδουλης Βουλγάρας, παρά το ότι δεν υπήρξε καμία μαρτυρία και κανένα ατοιχεία κατά τη διαδικασία, ο εντολέας μου μου διεμήνυσε ότι επιθυμεί να την ομολογήσει» πρόσθεσε.

Τέλος, η εισαγγελέας πρότεινε την απόρριψη όλων των αιτημάτων για αναγνώριση ελαφρυντικών.

Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.