ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αισιόδοξα μηνύματα για την 8χρονη που δέχθηκε σφαίρα

Αισιόδοξα μηνύματα για την 8χρονη που δέχθηκε σφαίρα

Θετική είναι τα τελευταία εικοσιτετράωρα η εξέλιξη της κατάστασης της υγείας της 8χρονης Αλεξίας, η οποία νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», μετά τον πολύ σοβαρό τραυματισμό της στο κεφάλι την Κυριακή του Πάσχα με σφαίρα πολυβόλου όπλου. Οι θεράποντες ιατροί χαρακτήριζαν χθες, και ενώ η 8χρονη διένυε την 13η ημέρα νοσηλείας της, την υγεία της βελτιωμένη και δήλωναν ότι εκτός απροόπτου θα επιχειρηθεί τα επόμενα 24ωρα η πλήρης αποσωλήνωσή της.

Η 8χρονη, η οποία παραμένει διασωληνωμένη χωρίς όμως πλήρη αναπνευστική υποστήριξη, φαίνεται ότι ανταποκρίθηκε θετικά στην προσπάθεια των γιατρών να την ξυπνήσουν και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η διοίκηση του νοσοκομείου η μικρή ασθενής κινεί τα άκρα ομότιμα και γενικώς είναι βελτιωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του νοσοκομείου έχει ως εξής: «Η ασθενής Α.Σ. παραμένει διασωληνωμένη χωρίς όμως πλήρη αναπνευστική υποστήριξη. Κινεί τα άκρα ομότιμα και γενικώς είναι βελτιωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Εφόσον η βελτίωση παραμένει προοδευτική, αναμένεται εκτός απροόπτου, να απαλλαγεί από την καταστολή και ενδεχομένως να αποσωληνωθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα, αλλά θα παραμείνει στην εντατική μονάδα νοσηλείας παρακολουθούμενη. Η κατάστασή της γενικώς, παραμένει κρίσιμη, αλλά σταθερή».

Υπενθυμίζεται ότι η 8χρονη διακομίστηκε από τη Θήβα στο «Αγλαΐα Κυριακού» ανήμερα το Πάσχα σε πολύ σοβαρή κατάσταση, καθώς έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι. Η μικρή Αλεξία υποβλήθηκε σε αποσυμπιεστική κρανιεκτομή κροταφικής χώρας και ινιακής χώρας και σε αφαίρεση βολίδας. Αμέσως μετά εισήλθε στη μονάδα εντατικής θεραπείας όπου παραμένει διασωληνωμένη. Οι θεράποντες ιατροί εξαρχής χαρακτήριζαν την κατάσταση της υγείας της κρίσιμη. Τα πρώτα μηνύματα συγκρατημένης αισιοδοξίας εκφράστηκαν από τους γιατρούς την περασμένη Δευτέρα, καθώς έβλεπαν την κατάσταση της υγείας της 8χρονης να παραμένει σταθερή για αρκετά 24ωρα.

Οι γονείς της μικρής, που βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό της, μίλησαν χθες με συγκίνηση στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο νοσοκομείο, περιγράφοντας πώς η 8χρονη άνοιξε τα μάτια της και έσφιξε το χέρι της μητέρας της, κάτι που η ίδια ερμήνευσε ως ανταπόκριση σε όσα της έλεγε. Τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα για την κατάσταση υγείας του παιδιού τους έγιναν δεκτά με ανακούφιση έπειτα από την πολυήμερη αγωνία και αβεβαιότητα.

Την ίδια στιγμή, ο πατέρας τής μικρής ζήτησε για άλλη μία φορά να μεταφερθεί το μήνυμα-έκκληση προς όλους τους αρμοδίους να προχωρήσει άμεσα η αλλαγή του νόμου για τις μπαλοθιές. Οπως είπε, ευελπιστεί το μήνυμα αυτό να βρει ανταπόκριση, ώστε κανένας άλλος γονιός να μη βρεθεί στην κατάσταση που βρέθηκε ο ίδιος.

Ο τραυματισμός της 8χρονης επανέφερε με τον πλέον δραματικό τρόπο στο προσκήνιο τη συζήτηση για την αντιμετώπιση των άσκοπων πυροβολισμών, που όχι λίγες φορές στο παρελθόν είχαν τραγική κατάληξη.