ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη Σύνοδο Αρχηγών Ευρωπαϊκών Ναυτικών ο Αρχηγός ΓΕΝ

02

Στη Σύνοδο Αρχηγών Ευρωπαϊκών Ναυτικών (Chiefs οf European Navies – CHENS 2019), που διοργανώθηκε από το Ναυτικό Της Πορτογαλίας και διεξήχθη στη Λισσαβώνα συμμετείχε ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού 

Η CHENS αποτελεί ένα ανεπίσημο forum, που αποσκοπεί στην ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των Αρχηγών των Ευρωπαϊκών Ναυτικών και στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των μελών της.

sti-synodo-archigon-eyropaikon-naytikon-o-archigos-gen0

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τους Αρχηγούς υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Πορτογαλικής Δημοκρατίας κ. Marcelo Rebelo de Sousa, ενώ κατά την διάρκεια της Συνόδου, ο Αρχηγός ΓΕΝ πραγματοποίησε συναντήσεις με τους ομολόγους του της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ισπανίας όπου συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας.

sti-synodo-archigon-eyropaikon-naytikon-o-archigos-gen1

sti-synodo-archigon-eyropaikon-naytikon-o-archigos-gen2

Το βασικό θέμα της Συνόδου ήταν η εξέταση του ρόλου των μη επανδρωμένων συστημάτων στις Ναυτικές Επιχειρήσεις του μέλλοντος. Την έναρξη των εργασιών της Συνόδου κήρυξε ο Υπουργός Άμυνας της Πορτογαλίας, κ. Joao Gomes Cravinho, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αρχηγός Ναυτικού της Πορτογαλίας Admiral Antonio Maria Mendes Calado.

sti-synodo-archigon-eyropaikon-naytikon-o-archigos-gen3

Η CHENS 2020 θα λάβει χώρα στη Μάλτα.