ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη Σύνοδο Αρχηγών Ευρωπαϊκών Ναυτικών ο Αρχηγός ΓΕΝ

Στη Σύνοδο Αρχηγών Ευρωπαϊκών Ναυτικών ο Αρχηγός ΓΕΝ

Στη Σύνοδο Αρχηγών Ευρωπαϊκών Ναυτικών (Chiefs οf European Navies – CHENS 2019), που διοργανώθηκε από το Ναυτικό Της Πορτογαλίας και διεξήχθη στη Λισσαβώνα συμμετείχε ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού 

Η CHENS αποτελεί ένα ανεπίσημο forum, που αποσκοπεί στην ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των Αρχηγών των Ευρωπαϊκών Ναυτικών και στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των μελών της.

Στη Σύνοδο Αρχηγών Ευρωπαϊκών Ναυτικών ο Αρχηγός ΓΕΝ-1

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τους Αρχηγούς υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Πορτογαλικής Δημοκρατίας κ. Marcelo Rebelo de Sousa, ενώ κατά την διάρκεια της Συνόδου, ο Αρχηγός ΓΕΝ πραγματοποίησε συναντήσεις με τους ομολόγους του της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ισπανίας όπου συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας.

Στη Σύνοδο Αρχηγών Ευρωπαϊκών Ναυτικών ο Αρχηγός ΓΕΝ-2

Στη Σύνοδο Αρχηγών Ευρωπαϊκών Ναυτικών ο Αρχηγός ΓΕΝ-3

Το βασικό θέμα της Συνόδου ήταν η εξέταση του ρόλου των μη επανδρωμένων συστημάτων στις Ναυτικές Επιχειρήσεις του μέλλοντος. Την έναρξη των εργασιών της Συνόδου κήρυξε ο Υπουργός Άμυνας της Πορτογαλίας, κ. Joao Gomes Cravinho, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αρχηγός Ναυτικού της Πορτογαλίας Admiral Antonio Maria Mendes Calado.

Στη Σύνοδο Αρχηγών Ευρωπαϊκών Ναυτικών ο Αρχηγός ΓΕΝ-4

Η CHENS 2020 θα λάβει χώρα στη Μάλτα.