ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: 10.000 κεραυνοί την Κυριακή – Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες (χάρτες)

Καιρός: 10.000 κεραυνοί την Κυριακή – Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες (χάρτες)

Η κακοκαιρία που πλησιάζει τη χώρα μας από τα δυτικά ήδη επηρεάζει την Ιταλία με ισχυρές καταιγίδες.

Όπως μπορείτε να δείτε στον παρακάτω χάρτη, ο ανιχνευτής ηλεκτρικών εκκενώσεων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr «ZEUS» έχει καταγράψει πάνω από 10.000 κεραυνούς στην Κεντρική Μεσόγειο την Κυριακή 12 Μαΐου, μέχρι τις 20:00 ώρα Ελλάδος.

Καιρός: 10.000 κεραυνοί την Κυριακή – Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες (χάρτες)-1

Το νέο κύμα κακοκαιρίας σχετίζεται με ένα βαρομετρικό χαμηλό το κέντρο του οποίου θα παραμείνει στη Νότια Ιταλία έως και την Τρίτη 14/05 και στη συνέχεια θα περάσει πάνω από τη χώρα μας.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του θα είναι οι βροχές, οι καταιγίδες και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η αναμενόμενη κατανομή των βροχοπτώσεων έως και το βράδυ της Παρασκευής 17/05.

Τη Δευτέρα 13/05 και την Τρίτη 14/05 τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη υπόλοιπη χώρα, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη. Από το απόγευμα της Τετάρτης 15/05 κι έπειτα βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά.

Την Παρασκευή 17/05 φαινόμενα αναμένονται μόνο στα Βόρεια ηπειρωτικά κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολύ μεγάλα υψόμετρα υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν και χιονοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση (1 έως 4 βαθμούς) με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη όπου μάλιστα τη Δευτέρα 13/05 και την Τρίτη 14/05 αναμένεται άνοδος. Οι άνεμοι δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 7 μποφόρ. Σχετική αύξηση θα παρουσιάσουν οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα από την Τρίτη 14/05. Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνεται η κατανομή των αναμενόμενων συγκεντρώσεων σκόνης τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 15/05.

Καιρός: 10.000 κεραυνοί την Κυριακή – Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες (χάρτες)-2

Πηγή: meteo.gr