ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η πρωτοβουλία Ορφανού για… τα κακά της Θεσσαλονίκης

Η πρωτοβουλία Ορφανού για… τα κακά της Θεσσαλονίκης

Πρόσφατα, στο διαδίκτυο πολίτες της Θεσσαλονίκης κατέγραψαν τα προβλήματα της πόλης με το hashtag#TisSalonikisTaKaka.

Η καταγραφή δεν περιορίστηκε μόνο στο διαδίκτυο. Σχετικές αναφορές ξεκίνησαν και στα παραδοσιακά μέσα. Οι άνθρωποι της παράταξης του Γιώργου Ορφανού, οι οποίοι είχαν ήδη προγραμματίσει ειδική εκδήλωση στο Λευκό Πύργο με τα κατοικίδια ζώα στο επίκεντρο, τύπωσαν συμβολικά πάνω σε συσκευασίες συλλογής απορριμμάτων για τα κατοικίδια κάποια από #TisSalonikisTaKaka.

Η πρωτοβουλία Ορφανού για… τα κακά της Θεσσαλονίκης-1

Οι ιδιοκτήτες τους, συλλέγοντας και πετώντας τα απορρίμματα, συμβάλλουν στο να διατηρηθεί η πόλη καθαρή. Με το ίδιο πνεύμα, την ίδια διάθεση και τις ίδιες προθέσεις για να δίνει λύσεις, η επόμενη δημοτική Αρχή  θα κληθεί να «πετάξει» τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, βασιζόμενη στη γνώση, την εμπειρία και το πρόγραμμα της. Άλλωστε η δέσμευση της παράταξης του Γιώργου Ορφανού «Η Θεσσαλονίκη Είναι το Μέλλον» είναι πως ό,τι υπόσχεται, το κάνει.

Τις τελευταίες μέρες το χάσταγκ #tissalonikistakaka (της Σαλονίκης τα κακά) εμφανίζεται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και παραδοσιακά ΜΜΕ (εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις), ξεσηκώνοντας θόρυβο για τα προβλήματα της πόλης μας.

Η παράταξη «Η Θεσσαλονίκη Είναι το Μέλλον» (#thessaloniki_is_the_future), η οποία ακούει σταθερά και προσεκτικά τη φωνή των συμπολιτών μας, προχώρησε σε μία συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Η ομάδα του υποψηφίου Δημάρχου Γιώργου Ορφανού επιχείρησε να συλλέξει #tissalonikistakaka, να τα αξιολογήσει και να διαπιστώσει αν και κατά πόσο αυτά αντιμετωπίζονται μέσα από το προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης, το οποίο έχει ήδη σχεδιαστεί και παρουσιαστεί.

Σε χθεσινή εκδήλωση, στο Λευκό Πύργο η οποία είχε στο επίκεντρο τα αγαπημένα μας κατοικίδια, ο σκοπός αποδείχθηκε τελικά διπλός.

Αφενός, διοργανώθηκε μία δράση που προσέφερε χαρά τόσο στους εκατοντάδες ιδιοκτήτες κατοικιδίων που παραβρέθηκαν όσο κυρίως στα ίδια τα κατοικίδια που έφεραν μαζί τους.

Η πρωτοβουλία Ορφανού για… τα κακά της Θεσσαλονίκης-2

Παράλληλα όμως, καταγράφηκε με χαρακτηριστικό τρόπο το μήνυμα ότι #tissalonikistakaka μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με τη συμμετοχή όλων μας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Γιώργος Ορφανός και οι άνθρωποι της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη Είναι το Μέλλον» μοίρασαν συμβολικά σε όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση μικρές χάρτινες συσκευασίες συλλογής των απορριμμάτων των κατοικιδίων τους. Πάνω στις συσκευασίες ήταν τυπωμένα κάποια από #tissalonikistakaka τα οποία και πετάχτηκαν σε κάδους απορριμμάτων μαζί με τις συσκευασίες που είναι απαραίτητες για την καθαριότητα στην πόλη. Η επόμενη δημοτική Αρχή θα είναι άλλωστε αυτή που ουσιαστικά θα κληθεί να «πετάξει» δηλαδή να λύσει τα προβλήματα της πόλης συμπεριλαμβανομένων αυτών που καταγράφηκαν και τυπώθηκαν.

«Ο δήμαρχος της πόλης οφείλει να δίνει τον τόνο και το παράδειγμα αναφορικά με το πώς ο καθένας από εμάς μπορεί να βάλει ένα λιθαράκι στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας. Έτσι, στο πλαίσιο της χθεσινής εκδήλωσης για τα αγαπημένα μας κατοικίδια, μοιράσαμε χάρτινες συσκευασίες για τη συλλογή των απορριμμάτων τους. Είναι κι αυτός ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να συμβάλουμε στην καθαριότητα της πόλης. Στις συσκευασίες αυτές, μπορείτε να βρείτε, μάλιστα, τυπωμένα κάποια από τα «κακά της Θεσσαλονίκης» όπως τα ανέφεραν οι συμπολίτες μας. Από την επομένη των εκλογών, η εφαρμογή του προγράμματός μας θα δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα προβλήματα που καταγράφηκαν. Κι εμείς ό,τι υποσχόμαστε, το κάνουμε», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Ορφανός μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης.

Η πρωτοβουλία Ορφανού για… τα κακά της Θεσσαλονίκης-3

Έως σήμερα, έχουν καταγραφεί εκατοντάδες αναφορές με αφορμή το χάσταγκ #tissalonikistakaka στα κοινωνικά δίκτυα και στα παραδοσιακά ΜΜΕ. Η αντιστοίχιση τους, ξεπερνά τις 33 διαφορετικές κατηγορίες προβλημάτων. Στις 25 από αυτές το πρόγραμμα της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη Είναι το Μέλλον» έχει ήδη προτείνει λύσεις, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μάλιστα στον ιστότοπο www.orfanos.gr, στις ενότητες του προγράμματος, έχει προστεθεί το χάσταγκ #tissalonikistakaka σε όλα τα σημεία του που συνεισφέρουν στην επίλυση των προβλημάτων αυτών. Οι υπόλοιπες 8 κατηγορίες προβλημάτων αξιολογούνται προκειμένου να βρεθούν αποτελεσματικές προτάσεις αντιμετώπισής τους.