Aυξάνονται οι θέσεις εισαγγελέων

Aυξάνονται οι θέσεις εισαγγελέων

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξάνονται κατά έξι οι θέσεις των εισαγγελέων με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, το οποίο κρίθηκε νόμιμο από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ειδικότερα, οι Εισαγγελίες Εφετών Αθηνών και Θεσσαλονίκης αυξάνονται κατά ένας με αποτέλεσμα στην Αθήνα να ανέρχονται πλέον σε 26 και στη Θεσσαλονίκη σε επτά.

Επίσης κατά μία αυξάνονται οι θέσεις στην Εισαγγελία Πάτρας και Ναυπλίου, έτσι ώστε στο εξής ο συνολικός αριθμός των αντεισαγγελέων στην Πάτρα να ανέρχεται στους οκτώ και στο Ναύπλιο στους τρεις.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και Πειραιά αυξάνονται κατά μία οι θέσεις των εισαγγελέων και ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται πλέον στην Αθήνα στους 55 και στον Πειραιά στους οκτώ.

Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος κρίθηκε νόμιμο από το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ (πρόεδρος ο αντιπρόεδρος Αθανάσιος Ράντος και εισηγήτρια η πάρεδρος  Θεώνη Καλογεροπούλου).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή