ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Μπακογιάννης: Δεν μπορεί ο Κουφοντίνας να εκβιάζει 10 εκατομμύρια Έλληνες

Κ. Μπακογιάννης: Δεν μπορεί ο Κουφοντίνας να εκβιάζει 10 εκατομμύρια Έλληνες

«Μια Δημοκρατία δεν μπορεί να εκβιάζεται γιατί η Δημοκρατία είμαστε όλοι εμείς.  Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να εκβιάζει 10.000.000 Έλληνες και Ελληνίδες. Αυτό δεν μπορεί να είναι αποδεκτό», τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, αναφερόμενος στον πολυισοβίτη και εκτελεστή της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ερωτηθείς, μιλώντας στον ΑΝΤ1, για την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου  για τα απειλητικά συνθήματα που γράφτηκαν στα Ιωάννινα  κι αν ενοχλήθηκε από αυτά και απάντησε χαρακτηριστικά:

«Προφανώς και με κάνει τρελό. Είναι δυνατόν; Αλλά ξέρετε κάτι; Νομίζω ότι ενοχλεί όλο τον κόσμο. Όπως όταν ο Κουφοντίνας έκανε βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, το θυμάστε πριν μερικούς μήνες;  Και έκανε τουρισμό στα σημεία που ο ίδιος δολοφονούσε. Πάρα πολύς κόσμος εξοργίστηκε. Γιατί ό,τι και να λέμε, όσο και να προσπαθούν κάποιοι να βάζουν ένα πολιτικό πρόσημο, να βρίσκουν ιδεοληπτικά άλλοθι, να λένε λόγια, λόγια, λόγια, υπάρχουν κάποιες γραμμές στην ελληνική κοινωνία. Υπάρχει μια αρχή, μια μέση κι ένα τέλος».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Κουφοντίνας «εκβιάζει και απειλεί τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι «η συνεργασία, η συνεννόηση, η συναίνεση είναι στο DNA της αυτοδιοίκησης» και γι’ αυτό, όπως είπε, η ομάδα του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» είναι η πλέον υπερκομματική και πολυσυλλεκτική που έχει ποτέ δοκιμαστεί στην Αθήνα.

«Κι όχι μόνο αυτό αλλά έχουμε πετύχει και ανανέωση, πολύ μεγάλη ανανέωση. Έξι στους δέκα είναι υποψήφιοι για πρώτη φορά. Αυτό όπως και να ‘ναι γεννά αισιοδοξία, γεννά ελπίδα. Και δείχνει ότι αυτή η πόλη δεν τα έχει παρατήσει, δεν το έχει βάλει κάτω», επισήμανε.

Τόνισε επίσης ότι «στην Αυτοδιοίκηση κρίνεσαι από το άμεσο, το απτό και το μετρήσιμο αποτέλεσμα, από τίποτα άλλο» αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα δημοτών που συνάντησε τους προηγούμενους μήνες στις γειτονιές της πόλης και οι οποίοι, όπως είπε, θέλουν φως, καθαριότητα, πράσινο, ασφάλεια  και γι’ αυτό «ο Δήμος πρέπει να είναι δίπλα τους».