Ηταν «καλωδιωμένος» σε εξετάσεις οδήγησης

Ηταν «καλωδιωμένος» σε εξετάσεις οδήγησης

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Hi tech» αντιγραφή στις εξετάσεις οδήγησης είχαν «στήσει» ένας εξεταζόμενος και ο συνεργός του, αλλά έγιναν αντιληπτοί στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που διενεργούνται μετά και την αποκάλυψη της υπόθεσης του κυκλώματος έκδοσης πλαστών διπλωμάτων οδήγησης, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 10 Μαΐου, στη Διεύθυνση Επικοινωνιών και Μεταφορών Δυτικής Αττικής. Ο εξεταζόμενος βρισκόταν στην αίθουσα όπου διεξάγονταν οι θεωρητικές εξετάσεις, και διαπιστώθηκε ότι ήταν «καλωδιωμένος». Συγκεκριμένα, βρέθηκε πάνω του εγκατάσταση επικοινωνίας (δέκτης), μέσω της οποίας λάμβανε τις σωστές απαντήσεις από τον συνεργό του, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, σταθμευμένο έξω από το εξεταστικό κέντρο και τον ενημέρωνε μέσω πομπού.

Το σχέδιό τους αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο αιφνιδιαστικού ελέγχου των αστυνομικών αρχών, ύστερα από αίτημα της Περιφέρειας Αττικής για συνεχή παρακολούθηση και εντοπισμό ηλεκτρονικών παρεμβάσεων στις αίθουσες θεωρητικών εξετάσεων, δηλαδή στις εξετάσεις για τα σήματα.

Η εντατικοποίηση των ελέγχων κρίθηκε απαραίτητη και μετά την πρόσφατη αποκάλυψη της υπόθεσης έκδοσης πλαστών αδειών οδήγησης στον Πειραιά, όπου, με συνεργό έναν εκπαιδευτή, τουλάχιστον 56 άτομα κατάφεραν να πάρουν άδειες οδήγησης, χωρίς καν να δώσουν εξετάσεις στο θεωρητικό σκέλος. Η υπόθεση αυτή, η οποία επίσης έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, αποκαλύφθηκε τυχαία από υπάλληλο της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής, ο οποίος εντόπισε τον εκπαιδευτή να κρατάει στα χέρια του έναν υπηρεσιακό φάκελο. Ζητήθηκε ο φάκελος και διαπιστώθηκε ότι το έγγραφο για τις εξετάσεις του υποψήφιου οδηγού στα σήματα ήταν πλαστό. Από τη διασταύρωση στοιχείων όντως προέκυψε ότι ο υποψήφιος οδηγός ουδέποτε είχε δώσει θεωρητικές εξετάσεις, ωστόσο είχε λάβει άδεια οδήγησης. Υστερα από εκτεταμένο έλεγχο στα μηχανογραφικά στοιχεία διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος εκπαιδευτής είχε δώσει περίπου 2.000 διπλώματα και σε 56 από αυτά οι… επιτυχόντες δεν είχαν δώσει εξετάσεις στα σήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή