Η Αθήνα κερδίζει το «στοίχημα» του συνεδριακού τουρισμού

Η Αθήνα κερδίζει το «στοίχημα» του συνεδριακού τουρισμού

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο θέσεις ψηλότερα ανέβηκε η Αθήνα στην ευρωπαϊκή κατάταξη προορισμών για Συνέδρια Ενώσεων και Οργανισμών για το 2018. Κατατάσσεται πλέον στην 16η θέση από την 18η στην οποία βρισκόταν το 2017, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της επίσημης ετήσιας Εκθεσης του Διεθνούς Συνδέσμου Συνεδρίων (International Congress and Convention Association-ICCA).

Η διάκριση αυτή, έρχεται σε μία περίοδο που η ευρωπαϊκή αγορά οργάνωσης συνεδρίων αντιμετωπίζει προβλήματα, με την Ασία στον αντίποδα, να κερδίζει – τα τελευταία χρόνια – σημαντικό έδαφος.

Σε αυτό το υψηλό ανταγωνιστικό περιβάλλον, η Αθήνα, μέσω του This Is Athens & Partners, κατάφερε να καταγράψει αύξηση ύψους 11% στον αριθμό συνεδρίων που φιλοξενήθηκαν στην πόλη μέσα στο 2018, την ίδια ώρα που 20 από τις κορυφαίες πόλεις στην αγορά της διοργάνωσης συνεδρίων, παρουσίασαν πτωτικά ποσοστά, συγκριτικά με τα αποτελέσματα της προηγούμενης έκθεσης.

Συγκεκριμένα, μέσα στο 2018 η ελληνική πρωτεύουσα φιλοξένησε συνολικά 90 συνέδρια Ενώσεων και Οργανισμών με τον αριθμό των συνέδρων να φθάνει περίπου τους 37.000. 

Το νούμερο αυτό μεταφράζεται σε 65 εκατ. ευρώ δυναμικά έσοδα για την Αθήνα, λαμβάνοντας υπόψη ότι ένας σύνεδρος δαπανά κατά μέσο όρο 1.760 ευρώ στη διάρκεια της παραμονής του σε αυτήν, βάσει στατιστικών στοιχείων της ICCA.

«Η Αθήνα έχει κάθε λόγο να βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον», επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του This is Athens & Partners, κ. Αλέξης Γαληνός. 

«Η πόλη έχει φιλοξενήσει μία σειρά από συνέδρια και εκδηλώσεις κάθε κλίμακας που υπογραμμίζουν τα υψηλά πρότυπα ποιότητας και επαγγελματισμού της. Προβλέπουμε ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη και εργαζόμαστε ομαδικά για την υποστήριξη της οικονομίας των επισκεπτών με τρόπο ουσιαστικό για τους κατοίκους και τους επισκέπτες», πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή