ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλακίστηκε ο 60χρoνος που σκότωσε τον 43χρονο στα Χανιά – Επεισόδια έξω από το δικαστήριο (Βίντεο-φωτογραφίες)

Προφυλακίστηκε ο 60χρoνος που σκότωσε τον 43χρονο στα Χανιά – Επεισόδια έξω από το δικαστήριο (Βίντεο-φωτογραφίες)

Το κατώφλι της Εισαγγελίας Χανίων πέρασε στις 9:30 το πρωί της Πέμπτης ο 60χρονος καθ’ομολογίαν δράστης της δολοφονίας του 43χρονου ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ την Κυριακή στο Βαμβακόπουλο. Μετά την απολογία του, ο 60χρονος με ομόφωνη γνώμη του εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος.

Από νωρίς το πρωί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Χανίων είχαν συγκεντρωθεί πολίτες που ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη για την απρόκλητη και αναίτια δολοφονία του προέδρου της τοπικής κοινότητας Ορθουνίου.

Προφυλακίστηκε ο 60χρoνος που σκότωσε τον 43χρονο στα Χανιά – Επεισόδια έξω από το δικαστήριο (Βίντεο-φωτογραφίες)-1

Στην απολογία του ο δράστης, γνωστός στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές για την παραβατική συμπεριφορά του, αναμένεται να εξηγήσει τους λόγους που όπλισαν το χέρι του και οδήγησαν στο θάνατο του 43χρονου πατέρα ενός μικρού κοριτσιού.

Σύμφωνα με το zarpa.gr, οικείοι, φίλοι και συγχωριανοί του θύματος διαβεβαιώνουν ότι δεν υπήρχε καμία κτηματική διαφορά με τον δράστη της δολοφονίας.

Αργότερα, οι άνδρες της ασφάλειας προσπάθησαν να τον φυγαδεύσουν ακόμα και από την κεντρική είσοδο της Αντιπεριφέρειας, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του zarpanews.gr, ωστόσο δεν τα κατάφεραν, καθώς είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς και φίλοι του θύματος, οι οποίοι προσπάθησαν να επιτεθούν στον δράστη, αλλά μπήκε ξανά μέσα.

Προφυλακίστηκε ο 60χρoνος που σκότωσε τον 43χρονο στα Χανιά – Επεισόδια έξω από το δικαστήριο (Βίντεο-φωτογραφίες)-2

Να σημειωθεί ότι λόγω του συγκεντρωμένου κόσμου, οι αρχές προσπάθησαν να φυγαδεύσουν από άλλη έξοδο τον κατηγορούμενο, όμως ο κόσμος είχε πάει προς όλες τις πιθανές εξόδους, έτσι τον ξαναγύρισαν πίσω.

Όπως αναφέρει το zarpa.gr, κανείς δικηγόρος δεν δέχτηκε να αναλάβει την υπεράσπισή του έτσι αναγκαστικά διορίστηκε αυτεπαγγέλτως δικηγόρος.

Ο δράστης αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και της παράνομης οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ,zarpa.gr,flashnews.gr)