ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα φίδι αναστάτωσε το κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτογραφίες)

Ένα φίδι αναστάτωσε το κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτογραφίες)

Ένα μεγάλο φίδι έκανε την εμφάνιση του τα μεσάνυχτα στην καρδιά της Θεσσαλονίκης προκαλώντας αναστάτωση.

Αρχικά το εντόπισε μία υπάλληλος ενός καταστήματος εστίασης στην οδό Μητροπόλεως, σε ένα από τα ψυγεία που υπήρχαν στο χώρο.

Ένα φίδι αναστάτωσε το κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτογραφίες)-1

Άμεσα τηλεφώνησε στο αφεντικό της, το οποίο μόλις έφτασε στο σημείο έβαλε το ερπετό σε μια σακούλα, κάλεσε την Αστυνομία, η οποία με τη σειρά της ειδοποίησε ειδικό ερπετολόγο. 

Ο ερπετολόγος, ο οποίος είναι εθελοντής του Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων «Δράση για την Άγρια Ζωή», μόλις έφτασε στο σημείο, με ψύχραιμες κινήσεις απομάκρυνε το φίδι από το σημείο.

Ένα φίδι αναστάτωσε το κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτογραφίες)-2

Όπως αποδείχθηκε ήταν ένας Λαφιάτης. Μια από τις εικασίες για τον τρόπο μεταφοράς του ερπετού από το φυσικό του περιβάλλον στον αστικό ιστό είναι να σύρθηκε μέσα σε αυτοκίνητο εν άγνοια του ιδιοκτήτη του και να «αποβιβάστηκε» όταν έφτασε στην πόλη.

Ένα φίδι αναστάτωσε το κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτογραφίες)-3

Ο λαφιάτης μπορεί να προκαλεί τρόμο λόγω του μεγέθους του, καθώς είναι το μεγαλύτερο, μαζί με το σαπίτη, φίδι στην Ελλάδα. Ωστόσο είναι ήρεμο και ελάχιστα, ως καθόλου, επιθετικό. Δεν έχει δηλητήριο και σκοτώνει την τροφή του με περίσφιξη, ενώ είναι εντελώς ακίνδυνο για τον άνθρωπο.

(Πηγή: thestival.gr)