Μπαράζ επιθέσεων από αντιεξουσιαστές εν αναμονή της απόφασης για Κουφοντίνα

Μπαράζ επιθέσεων από αντιεξουσιαστές εν αναμονή της απόφασης για Κουφοντίνα

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συντονισμένες καταδρομικές επιθέσεις προχώρησαν και χθες ομάδες αντιεξουσιαστών, εν αναμονή της επανεξέτασης του αιτήματος για χορήγηση αδείας στον ισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα. Το μεσημέρι, κουκουλοφόροι προκάλεσαν επεισόδια έξω από τρία πανεπιστημιακά ιδρύματα, ενώ τα ξημερώματα άγνωστοι προκάλεσαν φθορές σε ΑΤΜ τραπεζών, γραφεία τοπικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας και στο δημαρχείο Περιστερίου. Ολες οι δράσεις έγιναν σε ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα.

Συγκεκριμένα, στις 2.30 χθες το μεσημέρι, περίπου 20 άτομα με κουκούλες βγήκαν από το κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, τους οποίους χρησιμοποίησαν ως οδοφράγματα. Διέκοψαν την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα και πέταξαν φέιγ βολάν με συνθήματα υπέρ της χορήγησης αδείας στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Ενα από τα χαρακτηριστικά συνθήματα που αναγράφονταν στα φυλλάδια ήταν το ακόλουθο: «Οταν οι αντάρτες μπούνε στην Αθήνα, το Σύνταγμα θα λέγεται πλατεία Κουφοντίνα». Σχεδόν ταυτόχρονα, παρόμοια επεισόδια σημειώθηκαν σε Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και Πολυτεχνειούπολη. Νεαροί βγήκαν από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων. Από τα μικροεπεισόδια, πάντως, σε Αιγάλεω και Ζωγράφου δεν διαταράχθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, στους γύρω δρόμους.

Στο μεταξύ, τα ξημερώματα, άγνωστοι πραγματοποίησαν συντονισμένες επιθέσεις σε τράπεζες σε Ζωγράφου, Πετράλωνα και Γλυφάδα, προκαλώντας φθορές σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης. Από τη 1 μέχρι τις 3 π.μ. σημειώθηκαν εμπρηστικές επιθέσεις σε ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς, στις οδούς Γούναρη στη Γλυφάδα, Χ. Μούσκου στου Ζωγράφου καθώς και σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης που βρίσκεται στην πρόσοψη σούπερ μάρκετ στην οδό Θεσσαλονίκης στα Πετράλωνα. Το μπαράζ επιθέσεων δεν εξαντλήθηκε στα παραπάνω. Στη 1.40 τα ξημερώματα, κουκουλοφόροι προκάλεσαν φθορές σε κτίρια τοπικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας, σε Αλιμο και Νέα Ιωνία, και στις 3.30 π.μ. επιτέθηκαν με μπογιές στο δημαρχείο Περιστερίου. Αργότερα μάλιστα στο Διαδίκτυο αναρτήθηκε κείμενο ανάληψης ευθύνης για την επίθεση στο δημαρχιακό μέγαρο με αναφορές στον Δημήτρη Κουφοντίνα: «Η δράση αφιερώνεται στον αμετανόητο επαναστάτη/αντάρτη πόλεων Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος θα διαβεί όρθιος για έβδομη φορά την πύλη των κατέργων της αστικής “δημοκρατίας” για μια μικρή ανάσα ελευθερίας». Κείμενο ανάληψης ευθύνης δημοσιοποιήθηκε χθες και για την εμπρηστική επίθεση της περασμένης εβδομάδας στο Α.Τ. Καισαριανής. Υπογράφεται από ομάδα με ονομασία «χαοτική συγχορδία» και περιλαμβάνει απειλές όπως «θα σας κάψουμε ζωντανούς» σε περίπτωση που, όπως αναφέρουν, υποστεί βλάβη η υγεία του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα. Η ΕΛ.ΑΣ., όπως και την περασμένη εβδομάδα, βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό απασχολώντας σημαντικό αριθμό δυνάμεων στη φύλαξη στόχων στο κέντρο της Αθήνας, υπό τον φόβο νέων καταδρομικών επιθέσεων ενόψει της απόφασης του Αρείου Πάγου για τη χορήγηση ή μη άδειας στον ισοβίτη της «17 Νοέμβρη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή