Διαμάχη ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τον Οδοντωτό

Διαμάχη ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τον Οδοντωτό

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μοναδική εμπειρία της «αναρρίχησης» σε βουνό μέσα από έναν συρμό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στερούνται οι επιβάτες εδώ και περίπου έναν μήνα. Ο λόγος για την περιβόητη διαδρομή 22 χιλιομέτρων του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Διακοπτού – Καλαβρύτων, ο οποίος έχει πάψει να λειτουργεί από τις 24 Απριλίου για λόγους ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ακολουθώντας οδηγίες του ΟΣΕ. Οι δύο εμπλεκόμενοι φορείς (εταιρεία λειτουργίας και διαχειριστής υποδομής) τοποθετούν στο επίκεντρο μιας νέας διαμάχης το ιστορικό τρενάκι των Καλαβρύτων. Με ανακοινώσεις τους επιρρίπτουν οι μεν ευθύνες στους δε, εμπαίζοντας τους επιβάτες και μεταθέτοντας ταυτόχρονα ο καθένας την αρμοδιότητα στον άλλον.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ κάνει λόγο για σημαντική απώλεια εσόδων από τη διακοπή λειτουργίας, που αγγίζει τις 250.000 ευρώ. Εξηγεί μάλιστα ότι από τις παραμονές της Μεγάλης Εβδομάδας μέχρι και χθες είχαν ματαιωθεί πάνω από 250 δρομολόγια, τα οποία στην πλειονότητά τους ήταν προγραμματισμένα να εκτελεστούν με μεγάλες πληρότητες λόγω των εορτών του Πάσχα. Το γεωλογικό φαινόμενο που οδήγησε στη διακοπή έχει σταματήσει και οι βλάβες έχουν αποκατασταθεί εδώ και ένα 15νθήμερο, υποστηρίζει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συμπληρώνοντας ότι αδυνατεί να επανεκκινήσει τα δρομολόγιά της εάν ο ΟΣΕ δεν άρει την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Από την πλευρά του, ο ΟΣΕ εξηγεί ότι από τον περασμένο Απρίλιο βρίσκονται σε εξέλιξη έντονα φαινόμενα κατολισθήσεων στην κοινότητα της Κάτω Ζαχλωρούς, που προκάλεσαν τη διακοπή λειτουργίας του Οδοντωτού. Το γεωλογικό φαινόμενο παρακολουθείται από το Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ η περιοχή βρίσκεται στην αποκλειστική ευθύνη του οικείου δήμου αλλά και των αστυνομικών αρχών. Ο ΟΣΕ έχει την ευθύνη συντήρησης των κτιρίων και των σιδηροδρομικών γραμμών και δεσμεύεται από τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων για θέματα που επηρεάζουν το δίκτυο. Εν προκειμένω, ο ΟΣΕ ακολουθεί τις οδηγίες της αρμόδιας αστυνομικής διεύθυνσης, του οικείου δήμου και του Πανεπιστημίου Πατρών σχετικά με το γεωλογικό φαινόμενο. Προχθές ο Δήμος Καλαβρύτων ενημέρωσε ότι προέβη στη μερική απομάκρυνση των επικίνδυνων βράχων και επιτρέπει την προσωρινή και ελεγχόμενη διέλευση από τον δρόμο και τη σιδηροδρομική γραμμή. Ο ΟΣΕ έχει προγραμματίσει για σήμερα έλεγχο και επιθεώρηση της γραμμής με αμαξοστοιχία έργων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή