ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η επόμενη μέρα μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή (φωτογραφίες)

Η επόμενη μέρα μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή (φωτογραφίες)

Την αποκαρδιωτική εικόνα με τις μπογιές στην πρόσοψη του κτιρίου της Βουλής, ανέλαβαν να αποκαταστήσουν σήμερα το πρωί, μία ημέρα μετά την επίθεση των μελών του Ρουβίκωνα, ειδικά συνεργεία. 

Η επόμενη μέρα μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή (φωτογραφίες)-1

Οι σκαλωσιές στήθηκαν, νωρίς το πρωί, σε σημεία του κτιρίου ώστε να απομακρυνθούν με πιεστικά και ειδικό υγρό οι μπογιές ενώ τα συνεργεία έπιασαν δουλειά για να καθαρίσουν την πρόσοψη και τον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου.

Η επόμενη μέρα μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή (φωτογραφίες)-2

Η χθεσινή πάντως ήταν η πέμπτη φορά κατά τα τελευταία χρόνια, που η φρουρά της Βουλής πιάνεται στον ύπνο ενώ  μόνον η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» έχει πραγματοποιήσει τρεις «παρεμβάσεις» στο κτίριο του Κοινοβουλίου από την άνοιξη του 2015 μέχρι σήμερα.

Η πρώτη ήταν τον Απρίλιο του 2015, όταν, 20 μέλη της αναρχικής ομάδας είχαν καταφέρει να φθάσουν στο περιστύλιο της Βουλής, να αναρτήσουν πανό και να πετάξουν φέιγ βολάν πριν προσαχθούν από την αστυνομία.

Το αποκορύφωμα, ήταν όταν, τον Οκτώβριο του 2018, ο μεθυσμένος οδηγός ενός παλιού Fiat Panda είχε καταφέρει καταδιωκόμενος να φθάσει από την Αττική Οδό στην πλατεία Συντάγματος και να… παρκάρει το αυτοκίνητό του κυριολεκτικά στην είσοδο του Κοινοβουλίου.

Η επόμενη μέρα μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή (φωτογραφίες)-3