Εισβολή στο γραφείο του πρύτανη του ΟΠΑ

Εισβολή στο γραφείο του πρύτανη του ΟΠΑ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χθες, δεν ήταν η πρώτη φορά που άγνωστοι εισβάλλουν σε πανεπιστήμιο –και συγκεκριμένα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών– υβρίζοντας και βεβηλώνοντας με συνθήματα χώρους. Ενδεικτικά, στις 3 Νοεμβρίου 2016 το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (η πρώην ΑΣΟΕΕ) προχώρησε στην ίδια θαρραλέα ανακοίνωση με τη χθεσινή. Και τότε και χθες, άγνωστοι με κουκούλες εισέβαλαν στο Ιδρυμα και έγραψαν απειλητικά συνθήματα.

Εισβολή στο γραφείο του πρύτανη του ΟΠΑ-1

Ειδικότερα, χθες, λίγο πριν από το μεσημέρι, ομάδα περίπου 10 ατόμων, με κρυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισέβαλαν με τρόπο βίαιο και τρομοκρατικό στο γραφείο του πρύτανη. Αφού βεβήλωσαν τον χώρο του γραφείου με συνθήματα και αφίσες, απείλησαν και εξύβρισαν τον πρύτανη, κατηγορώντας τον ότι συνεργάζεται με την αστυνομία για τη δίωξη του παρεμπορίου στους χώρους γύρω από τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος. «Η πολιτεία οφείλει να εγγυηθεί τη δημοκρατική και εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου πανεπιστημίου», ανέφερε το Ιδρυμα. Ανάλογα επεισόδια έχουν γίνει ουκ ολίγες φορές, καθώς το ΟΠΑ «βάλλεται» από το παρεμπόριο πλαστών προϊόντων της οδού Πατησίων αλλά και τη διακίνηση ναρκωτικών στους παράπλευρους δρόμους. Η αντίδραση της πολιτείας είναι αποσπασματική.

Τα χθεσινά γεγονότα καταδίκασε η τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ. κ. Νίκη Κεραμέως, λέγοντας ότι «η προκλητική ανοχή στην ανομία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει σύντομα τέλος. H πάταξη της πρωτοφανούς ανομίας στο πανεπιστήμιο, η ασφάλεια των ακαδημαϊκών χώρων αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή