Λαμπρά εγκαίνια κέντρου ηλικιωμένων στο Δήλεσι Βοιωτίας

Λαμπρά εγκαίνια κέντρου ηλικιωμένων στο Δήλεσι Βοιωτίας

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια του Κέντρου Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστήριξης της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο Δήλεσι Βοιωτίας, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Στην ομιλία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στη σημασία του κέντρου, το οποίο –δυναμικότητας 64 κλινών– έχει στόχο την παροχή υπηρεσιών όπως η φιλοξενία, η εστίαση, η δημιουργική απασχόληση, η εργοθεραπεία, η ψυχολογική υποστήριξη και η προληπτική ιατρική σε ηλικιωμένους και μη έχοντας. Ενδεικτικά, ο κ.κ. Βαρθολομαίος ανέφερε ότι οι άνθρωποι άνω των 65 ετών αποτελούν το 20% του πληθυσμού και τόνισε ότι η φροντίδα τους θεωρείται κριτήριο για το επίπεδο του ανθρωπισμού της κοινωνίας.

Στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος εστίασε και ο κ. Παυλόπουλος, λέγοντας ότι «η προσφορά της καλύπτει πολλά και σημαντικά κενά ως προς την επαρκή λειτουργία του κοινωνικού κράτους, στα οποία η πολιτεία, μόνη, δεν θα ήταν σε θέση να αντεπεξέλθει».

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος μιλώντας για το κέντρο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «τούτο το έργο το δημιούργησε η αγαστή συνεργασία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας, με τα αρμόδια υπουργεία, με τους κατά περιόδους περιφερειάρχες και ιδιαίτερα με τον νυν περιφερειάρχη Κωνσταντίνο Μπακογιάννη, με τις αρμόδιες αποκεντρωμένες διοικήσεις και με κάθε συναρμόδιο φορέα, και τον Δήμο Τανάγρας-Σχηματαρίου. Αλλά και τούτο το έργο θα επιτύχει και θα έχει βιώσιμο μέλλον μονάχα αν λειτουργήσει πάλι με σύμπνοια, συνεργασία και σύμπραξη όλων. Αυτό προσδοκώ, και αυτό είναι το ελπιδοφόρο μήνυμα τούτης της ημέρας».

Παράλληλα, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος συνέπλευσε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο αίτημα της αναγνώρισης της νέας Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, όπως αποφάσισε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ενστάσεις από μερίδα μητροπολιτών, οι οποίοι «τοποθετούνται» στην αρχιεπισκοπική αντιπολίτευση. Εκτιμάται μάλιστα ότι λόγω των ενστάσεων καθυστερεί η τελική εισήγηση των δύο αρμόδιων συνοδικών επιτροπών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή