ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτοκτονία 14χρονης: Υπήρχε καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού

Αυτοκτονία 14χρονης: Υπήρχε καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού

Καταγγελία από πολίτη, ο οποίος είχε υποψιαστεί την σεξουαλική κακοποίηση της 14χρονης που αυτοκτόνησε χθες πέφτοντας στις γραμμές του ΗΣΑΠ στο Μοσχάτο από ενήλικο άτομο, 40 περίπου ετών, είχε δεχθεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού»  λίγες ημέρες πριν το τραγικό συμβάν. 

 Ο πολίτης τηλεφώνησε στις 9/5/2019 στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 και ανέφερε ότι το ανήλικο κορίτσι είχε ειδωθεί επανειλημμένα να βρίσκεται μαζί με το συγκεκριμένο ενήλικο άτομο και να συχνάζει στο κατάστημα ψιλικών που διατηρούσε ο ίδιος στην περιοχή.

Αυτοκτονία 14χρονης: Υπήρχε καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού-1

Επίσης, σύμφωνα με την αναφορά η κοπέλα είχε ειδωθεί να επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο του συγκεκριμένου ατόμου από πλατεία της περιοχής, ενώ ο πολίτης ενημέρωσε για δημόσια ανταλλαγή μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ του 14χρονου κοριτσιού και του ενήλικα που παρέπεμπαν στην ύπαρξη σχέση εξάρτησης της ανήλικης και κακοποίησης της από τον συγκεκριμένο ενήλικο άντρα.

Άμεσα, όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης ανηλίκων, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημέρωσε για την αναφορά την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ελληνικής Αστυνομίας και έφερε σε επικοινωνία τον πολίτη που έκανε την αναφορά με τους αρμόδιους αξιωματικούς για την περαιτέρω διερεύνηση του περιεχομένου της.  

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε ανακοίνωση ανέφερε ότι «αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης παιδιού είναι οι Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές που οφείλουν να διερευνήσουν την εγκυρότητα των αναφερομένων και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την σωματική και ψυχολογική προστασία του ανήλικου παιδιού».  

Παράλληλα τόνισε ότι έχει ήδη θέσει το σύνολο των δομών και των υποστηρικτών υπηρεσιών του στη διάθεση της οικογένειας της ανήλικης. Επίσης, οι Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί του Οργανισμού βρίσκονται ήδη δίπλα στους μαθητές, γονείς και στους εκπαιδευτικούς  του σχολείου που φοιτούσε η ανήλικη, καθώς και της ευρύτερης περιοχής ώστε να παρασχεθεί ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη και ο,τιδήποτε άλλο χρειαστούν.

Αυτοκτονία 14χρονης: Υπήρχε καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού-2