Επεισόδια από κουκουλοφόρους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Επεισόδια από κουκουλοφόρους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτεταμένες υλικές ζημιές προκάλεσαν άγνωστοι στις 4 τα ξημερώματα σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών, επί της λεωφόρου Εθν. Αντιστάσεως, στην Καισαριανή. Οι δράστες έβαλαν φωτιά στα Μηχανήματα Αυτόματης Ανάληψης Χρημάτων και έσπασαν με πέτρες και ρόπαλα τις τζαμαρίες.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες δεν είχαν σκοπό να αφαιρέσουν χρήματα αλλά να προκαλέσουν φθορές.

Επίθεση με βόμβες μολότοφ εξαπέλυσε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ομάδα ατόμων στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα. Δεν σημειώθηκε τραυματισμός και δεν έγιναν προσαγωγές.

Επεισόδια από κουκουλοφόρους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη-1

Νωρίτερα χθές, υπήρξαν καταγγελίες στην αστυνομία για πυροβολισμούς στην περιοχή των Εξαρχείων.

Κάτοικοι της περιοχής, έκαναν λόγο για έναν άνδρα, γνωστό για τη συμμετοχή του σε κυκλώματα ναρκωτικών, ο οποίος πυροβόλησε αρκετές φορές κατά ατόμων αντίπαλης ομάδας χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Πάντως από τις μέχρι τώρα έρευνες της Αστυνομίας δεν έχει προκύψει κάποιο στοιχείο που να επιβεβαιώνει το περιστατικό.

Θεσσαλονίκη

Επίθεση με βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από το τουρκικό προξενείο, στην οδό Αγίου Δημητρίου σημειώθηκε στις 2.15 ξημερώματα του Σαββάτου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ομάδα περίπου 100 ατόμων με καλυμμένα τα πρόσωπά τους εξήλθε από του χώρους του ΑΠΘ και επιτέθηκε εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, που απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Από την επίθεση, προκλήθηκαν φθορές σε κάδους απορριμμάτων και σταθμευμένα ΙΧ οχήματα. Η Αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές, η μία εκ των οποίων μετατράπηκε σε σύλληψη, καθώς διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ανυπότακτο άνδρα.

Οι κουκουλοφόροι πυρπόλησαν κάδους ενώ για αρκετή ώρα πετούσαν μολότοφ και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ /ΣΚΑΪ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή