ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι αρχηγοί ΕΛ.ΑΣ. και Λιμενικού στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ (φωτογραφία)

oi-archigoi-el-as-kai-limenikoy-stin-proeklogiki-sygkentrosi-toy-syriza-fotografia-2318559

Μετά τη φωτογραφία που εμφάνιζε τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδη Ανδρικόπουλο, στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, την περασμένη Παρασκευή στην πλατεία Συντάγματος, μία νέα φωτογραφία δείχνει και τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο Σταμάτιο Ράπτη να βρίσκεται στο σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δίπλα στον κ. Ανδρικόπουλο βρίσκεται και ο επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος αντιστράτηγος  Χρήστος Δραγατάκης.

Η παρουσία των κ. Ανδρικόπουλου και Δραγατάκη στην προεκλογική ομιλία του ΣΥΡΙΖΑ συνιστά σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα που τιμωρείται με ανώτερη πειθαρχική ποινή.

Η αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ

Η παρουσία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα, όπως και του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος «πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εποπτικών τους καθηκόντων και του επιτόπιου ελέγχου των αστυνομικών μέτρων για την ομαλή διεξαγωγή της συγκέντρωσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ.

Οπως τονίζεται μεταξύ άλλων, «το επιχειρησιακό μοντέλο που έχει προκριθεί από τον Αρχηγό, βασίζεται στην αυτοπρόσωπη παρουσία της Φυσικής Ηγεσίας σε χώρους όπου πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις», διευκρινίζοντας μάλιστα, ότι «δεν αφορά μόνο σε προεκλογικές συγκεντρώσεις».